Logo Týdne globálního vzdělávání.Týden globálního vzdělávání

je celoevropská akce pořádaná od roku 1999 organizací North South Centre při Radě Evropy, která se zaměřuje na vzdělávací aktivity v oblasti globálního rozvojového vzdělávání. Věnuje se způsobům, jak ve vzdělávání přiblížit problém rovnosti, různosti a spravedlnosti mezi lidmi na lokální i globální úrovni. Hledá možnosti, jak prohloubit respekt a porozumění mezi různými kulturami. Podporuje vzdělávací aktivity, které vedou ke změně zažitých postojů a pomáhají nám cítit zodpovědnost za kvalitu života nejen v našem okolí, ale i v širším světovém kontextu.

Týden globálního vzdělávání se koná obvykle na konci listopadu. Každý rok má své vlastní téma, a to s ohledem na aktuální dění.

Začal Týden globálního vzdělávání

Mottem letošního ročníku se stalo "Svět v bezpečí".

Výstava komiksů žáků základních a středních škol o tom, v jakém světě by chtěli žít, workshopy a diskuze zaměřené na práci s předsudky a šíření nenávisti na internetu, semináře a konference pro pedagogy nebo školní projekty o pracovních podmínkách žen v Kambodži. To vše se letos odehrává v rámci Týdne globálního vzdělávání s podtitulem Svět v bezpečí, který probíhá od 19. do 27. listopadu 2016.

Svět v bezpečí

Letošní motto zní: Svět v bezpečí!

I letos se Charita ČR připojí k Týdnu globálního vzdělávání, který proběhne ve dnech 19. až 27. listopadu 2016. Zastřešující téma zní „Svět v bezpečí“ - jde tedy o motto v současnosti více než aktuální. V rámci týdne GRV uspořádá Charita ČR na školách zapojených do projektu "Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu" workshopy pro žáky o nenávistných projevech na internetu a mediální gramotnosti.

Jsme na jedné lodi!

Týden globálního vzdělávání 2015 - Jsme na jedné lodi

Charita ČR se opět připojuje k Týdnu globálního vzdělávání, který se letos koná ve dnech 14. až 22. listopadu 2015. Letošní téma je více než aktuální – migrace.

Týden globálního vzdělávání poprvé v Česku

Týden globálního vzdělávání v České republice

Už od roku 1999 pořádá organizace North-South Centre při Radě Evropy Týden globálního vzdělávání. Podporuje tak výuku globálních témat v evropských školách včetně českých. Každoročně vyzývá k účasti školy a organizace ze 47 zemí. Letošní ročník proběhne od 15. do 23. listopadu.