MaliMali

Mali se nachází v oblasti Sahelu. Situace v zemi byla v roce 2011 a v první polovině roku 2012 velmi vážná kvůli nízkým srážkám, které způsobily potravinovou krizi v oblasti cercle de San. Díky nízkým příjmům z prodeje obilí začali lidé hladovět. Charita ČR proto připravila projekt na snížení dopadů neúrody a následného hladomoru na místní obyvatelstvo. Zaměřila se hlavně na dodávky potravin nejohroženějším rodinám a snažila se zlepšit a zviditelnit produkci zeleniny spojenou s využitím různých druhů plodin.

Potravinová pomoc pro Mali

Je 10 hodin ráno a náš tým přijíždí do oblasti Dar Salam, kde se chystáme rozdělit příděly potravin. Místní Charita Mali pomoc vřele přijala. Slunce je vysoko a místní již čekají ve stínu na potraviny. Tak popisuje zahájení distribuce potravin Alice le Moal z organizace Secours Catholique (Charita Francie).

Pomoc Mali

Islamistické skupiny již měsíc terorizují sever Mali. Stovky tisíc civilistů uprchly. Charita Švýcarsko nadále pokračuje ve svých projektech v Mali a plánuje posílit potravinovou pomoc určenou uprchlíkům.

Obyvatelé Mali na útěku o život

Stabilita Mali a sousedních států je v ohrožení. Od počátku roku 2012 zabraly povstalecké síly obrovské území na severu země. Nyní se dostaly dále, až do blízkosti hlavního města Bamako.

Pomoc v Mali a Jižním Súdánu

V letošním roce začíná Charita ČR pracovat na dvou projektech v oblasti Afrického Sahelu, a to v Jižním Súdánu a Mali. Humanitární projekty podpořilo Ministerstvo zahraničních věcí a Caritas Suisse (Charita Švýcarsko).

Situace v Mali se zhoršuje, říká Církev

Přebíráme zprávu z blog.caritas.org o aktuální situaci v Mali, kde rostou obavy z humanitární situace v severním části země. Přibližně 268 000 lidí dnes uprchlo ze severních oblastí, které v minulém měsíci obsadili tuaréští rebelové a islamisté.

Charita zavírá kancelář na severu Mali

Podle zprávy z Charity Mali byla její pobočka ve město Gao v severní části Mali zničena společně s místním kostelem po té, co se města o víkendu zmocnili rebelové z kmene Tuaregů. Navzdory severnímu konfliktu a převratu v uplynulém měsíci Charita Mali potvzuje, že bude pokračovat v poskytování zoufale potřebné potravinové pomoci do zbytku země.