SomálskoSomálsko

Charita ČR pomáhala v Africkém rohu díky spolupráci s místními či dalšími zahraničními organizacemi, například irskou charitou Trocaire. V druhé polovině roku 2011 směřovala finanční pomoc přímo do Somálska, kam se zahraniční humanitární organizace dostávají velmi obtížně. Za peníze českých dárců získalo 200 rodin poukazy na jídlo, které jim mohlo vystačit na dobu šesti měsíců.

Fotografie ze Somálska.

Čisté ruce zachraňují životy somálských uprchlíků

Caritas Internationalis vyhlásila v roce 2011 dvě výzvy na podporu somálských uprchlíků, žijících blízko Dadaabu v Keni. Díky zapojení více než 25 národních charit z Asie, Afriky, Evropy, Severní Ameriky, Latinské Ameriky, Oceánie a Blízkého východu mohla americká charita CRS zajistit v uprchlickém táboře Kambioos školení o hygieně a o hygienických podmínek. Tábor navštívila Sara Fajardo ze CRS.

Česká pomoc v Somálsku

Charita ČR poslala více než 1,2 milionu korun přímo do jižní části Somálska, sužovaného od letošního července hladomorem. Za odeslané peníze dostane 200 rodin poukázky na jídlo a vodu, které by jim měly vystačit na dobu šesti měsíců.

Humanitární pomoc pasteveckým oblastem v Somalilandu

Somálsko, od roku 1990 označováno jako zhroucený stát, je postižené dlouhotrvajícím vnitřním ozbrojeným konfliktem a balancuje na hranici kolapsu. Nefunkční státní aparát, politická nestabilita, klimatické změny, dlouhotrvající sucho a nedostatek investic do zemědělství způsobily v některých částech země humanitární katastrofu, kdy život tisíců lidí závisí na zahraniční pomoci.