Školy na Filipínách

Budova školy, která má projít rekonstrukcí a následným vybavením nábytkem, počítači a pomůckami.Název projektu: Podpora tří škol v Basey, provincie Samar, Filipíny

Doba trvání projektu: květen až červenec 2014

Partnerské organizace: Centrum sociální akce Diecéze Calbayog

Zaměření projektu: humanitární pomoc po tajfunu Hayan v listopadu 2013 se zaměřením na vzdělávání

Cíl: Zajistit žákům a studentům přístup ke vzdělávání prostřednictvím vybavení škol nábytkem, kuchyňským zařízením a počítači

Cílová skupina:

• 374 studentů Národní střední školy Simeon Ocdol
  • 1 899 studentů Národní střední školy Basey
  • 614 žáků Centrální základní školy Basey II
  • Učitelé výše uvedených škol
  • Rodiče studentů

Země/oblast: Basey, provincie Samar, Filipíny

Popis projektu:

V listopadu 2013 zasáhl tajfun Haiyan rozsáhlá území filipínských ostrovů. Ničil jak domy, tak i infrastrukturu včetně škol. Charita ČR díky podpoře Charity Rumunsko zahájila v květnu 2014 aktivity spojené s obnovou školní výuky na základní škole Basey II a na středních školách Simeon Ocdol a Basey.

Opravu budov i jednotlivých tříd financují organizace UNICEF, Terre des Hommes a Diecézní centrum sociálních služeb v Calbayogu. Učitelé přišli o mnoho učebních pomůcek a navíc utrpěli i psychickou újmu, stejně jako žáci a studenti.

Pomoc Charity se zaměřuje na dodávky nábytku (židlí pro studenty, stolů a židlí pro učitele), tabulí, počítačů a počítačového příslušenství, knihovniček, lékárniček, kuchyňské zařízení, tedy vařičů a nádobí a příborů do jídelen. Vybraní studenti navíc získají i nové boty.

Rozpočet celkem: 616 000 Kč

Donor: Charita ČR z humanitární sbírka Charita pro Filipíny