IndonésieIndonésie

Charita ČR působila v indonéské oblasti Acehu od začátku roku 2005. Nejdříve se zaměřila na distribuci humanitární pomoci a rekonstrukci poničených obydlí, poté aktivity směřovala zejména na obnovu zdrojů obživy pro zemědělce a rybáře a na podporu pěstování pačuli.

Při různých katastrofách pomáhala Charita ČR i v jiných oblastech Indonésie.

Fotografie z Indonésie naleznete ZDE.

Indonéský Aceh – 10 let po tsunami

Obnova indonéské oblasti Aceh po deseti letech od zásahu vlny tsunami se v mnohém zdařila (foto: Patrick Nicholson z Caritas Internationalis)

Samwil se narodil 24. prosince 2004. Ve vesnici Lamlumpu, kde žije celá jeho rodina, se děti většinou tradičně rodí doma. Kdyby jeho matka neměla při porodu komplikace, také by se tak narodil. Samwil se však narodil v nemocnici v Banda Acehu, v hlavním městě indonéské provincie Aceh. A právě to mu i jeho rodičům zachránilo život.

Příprava na ukončení aktivit v Indonésii

Setkání s pěstieli pačuli

Charita ČR plánuje v září 2014 uzavřít veškeré své aktivity v Indonésii, kde působí od roku 2005 po té, co zemi na konci roku 2004 zasáhla ničivá vlna tsunami. Posledním projektem je zajištění školení v provincii Aceh pro místní pěstitele pačuli a výrobce oleje z této rostliny.

Botanicus podporuje zemědělce v Indonésii

Dnes byl představen projekt spolupráce české společnosti Botanicus s Charitou Česká republika. Jeho smyslem je přímá podpora pěstitelům rostliny pačuli v Indonésii. Na trh byla také uvedena speciální řada kosmetiky Botanicus Patchouli.

Družstva pěstující pačuli jsou nyní nezávislá

Po třech letech asistence je družstevní síť KINA nezávislá. Všechna její aktiva byla předána družstvům a místní samosprávě.

Charita Kambodža pomáhá při rozsáhlých povodních na severovýchodě země

Více než polovinu území Kambodži sužují rozsáhlé povodně, při kterých zemřelo již 41 lidí. Svým rozsahem připomínají ničivé záplavy z roku 1996, které zasáhly více než milion lidí a připravily o život 170 osob.