CHARITA PRO IRÁK

VS 180

Dárcům děkujeme!

Zdravotní péče v Ninewa

Ilustrační obrázek: příprava balíčků hygienických potřeb.Název projektu: Zdravotní podpora pro vnitřně vysídlené osoby z oblasti Ninewa

Doba trvání projektu: duben až prosinec 2017

Partnerské organizace:

• Polska Akcja Humanitarna
  • RNVDO

Zaměření projektu: zdravotní péče

Cíl: Poskytnutí zdravotnické podpory 2 500 domácnostem vnitřně vysídlených obyvatel žijících v oblasti Ninewa.

Cílová skupina: 2 500 domácností vnitřně vysídlených osob

Země/oblast: Oblast Ninewa / Irák

Popis projektu:

Léta trvající konflikt v Iráku se dynamicky mění podle toho, kde zrovna probíhají boje. V současné době humanitární pomoc nejvíce potřebují oběti násilí Islámského státu v Mosulu, hlavním městě guvernorátu Ninewa. Z této oblasti rovněž prchá nejvíce obyvatel hledajících útočiště na bezpečnějším místě. Po vypuknutí druhé fáze bitvy o Mosul dne 19. února 2017 se situace ještě zhoršila. Lidé, kteří prchají ze svých domovů, zpravidla potřebují lékařskou péči, potraviny, vodu, přístřeší i hygienické potřeby.

Caritas Internationalis jako příjemce daru Ministerstva vnitra ČR v návaznosti na dlouholeté působení Charity ČR v Iráku a na zázemí existující charitní mise v Erbilu pověřila provozováním plánovaných aktivit Charitu ČR. Ta ve spolupráci s polskou organizací PAH a místní organizací RNVDO poskytne zdravotnickou podporu 2 500 domácnostem vnitřně vysídlených obyvatel žijících v oblasti Ninewa. Rovněž bude šířit osvětu v oblasti základních hygienických návyků a distribuovat osvětové materiály.

Rozpočet celkem: 2 500 000 Kč

Donor: Ministerstvo vnitra České republiky – program Medevac