CHARITA PRO IRÁK

na číslo 87 777

Všem dárcům děkujeme.

Libanon

Od roku 2011, kdy v Sýrii vypukla krize, uteklo ze svého domova přes 4,8 milionu obyvatel. Většina z nich nové zázemí nalezla v sousedních zemích jako je Jordánsko, Libanon nebo Irák. V Libanonu v současnosti žije zhruba 1,5 milionu Syřanů, kteří při celkovém počtu 5,9 milionu obyvatel tvoří zhruba čtvrtinu populace. Přelidnění země zhoršuje životní podmínky uprchlíkům i jejich hostitelům a přetěžuje celou infrastrukturu. V roce 2017 jsme se zde ve spolupráci s Charitou Libanon podporovali místní zdravotnictví – konkrétně předporodní péči o ohrožené ženy

Nový ultrazvuk pro budoucí maminky

Nový ultrazvuk pro Libanon

Zdravotní centrum v Rayfounu v Libanonu má od včerejška nový ultrazvukový přístroj, který bude sloužit k vyšetření budoucích maminek. Jeho pořízením Charita stovkám těhotných syrských a libanonských žen zajistila kvalitnější péči. Lékařům nový ultrazvuk například usnadní včas najít problém a řešit jej tak, aby se předešlo předporodním a porodním komplikacím. Těšíme se na spoustu miminek, která se díky nám narodí v pořádku!