Peníze již pomáhají Mykolově rodině

Penize pro Mykolovu rodinu pomahaji

Děkujeme všem dárcům, kteří přispěli na sbírku pro rodinu zesnulého Mykoly Shuruty, jenž tragicky zahynul 7. prosince 2017 v továrně na Rokycansku. Sbírka sice i nadále probíhá, ale vdova po Mykolovi paní Myroslava již převzala částku 185 000 korun a děkuje všem, kdo jí pomohli překlenout nejtěžší období.

Mykola přijel do České republiky vydělat peníze pro svou rodinu, která žije na západní Ukrajině. Na konci loňského roku utrpěl smrtelný úraz v továrně a zanechal po sobě manželku a dvě děti ve věku pěti a dvou let. Dcera je navíc od narození zdravotně postižená a potřebuje zvláštní péči. Poslední operace, kterou holčička podstoupila už po Mykolově smrti, stála 11 tisíc USD, peníze od českých dárců byly proto velmi vítanou pomocí. Charita Česká republika se v tomto případě vzdala nároků na režie sbírky, a tak k paní Myroslavě doputovala celá částka, která se vybrala ve veřejné sbírce a také při aukci v mezinárodní škole Riverside School Prague. Paní Myroslava vše dárcům ze srdce děkuje:

Vážení dárci, Charito a Diakonie,

přijměte upřímné poděkování za péči, finanční i morální podporu v pro mě těžké době. Za to, že nejste lhostejní k problémům dětí, jež jsou ponechány bez rodičovského tepla. Máte dobré srdce. Obdrželi jsme víru a naději na lepší časy, důvěru v zítřejší den.
Byla jsem šťastně vdaná sedm let. Manžel do České republiky přijel s cílem zlepšit naši finanční situaci, ale bohužel se stalo neštěstí. Ztratila jsem dobrého muže a děti toho nejlepšího otce. Ale ve vzpomínkách s námi bude vždy.
Nejdražší poklad člověka jsou jeho děti. Já jim dám teplo svého srdce, lásky a náklonnosti za dva – za mě a mého manžela.

S pozdravem

Myroslava Shuruta a vděčné děti

Charita Česká republika děkuje za spolupráci na realizaci sbírky také Diakonii ČCE (Diakonie Západ), Marku Čaňkovi a Velvyslanectví Ukrajiny v České republice.

Pokud byste chtěli rodinu dále podpořit, sbírkový účet č. 55660022/0800 s variabilním symbolem 1041 je stále otevřen.