JaponskoJaponsko

Charita ČR ve spolupráci s Charitou Japonsko a mezinárodní organizací Caritas Internationalis uskutečnila pomoc Japonsku, které v pátek 11. března 2011 zasáhlo silné zemětřesení a následná ničivá vlna tsunami.

5 milionů korun ze sbírky, kterou v České republice vyhlásila Charita ČR, pokrylo od března do září výdaje na pomoc přibližně 18 750 osobám.

Fotografie z Japonska k situaci rok po Tsunami.

Třetí výročí velkého japonského zemětřesení a tsunami

Děti hrající si v pískovišti. Tři roky po tsunami žije stále 200 000 lidí v provizorních přístřešcích. (foto: Jennifer Hardy/Catholic Releif Services)

Biskup Isao Kikuchi, SVD, prezident Charity Japonsko zaslal mj. všem národním Charitám včetně té české zprávu, ve které píše o třetím výročí velkého zemětřesení a vlně tsunami ve Východním Japonsku. Vyjadřuje politování nad stále neutěšenou situací téměř tří set tisíc obyvatel, kteří se stále nemohou vrátit domů.

Charita Japonsko děkuje za pomoc

Charita Japonsko děkuje všem lidem z celého světa za obrovskou podporu, kterou poskytli během humanitární pomoci po zemětřesení a vlně tsunami před dvěma lety. „Nikdy nezapomeneme na přátele, kteří nám ve chvílích, kdy zemi zasáhla obrovská katastrofa, nezištně pomohli.“

Pomoc Japonsku neustává

Charita Japonsko stále pokračuje v pomoci lidem, kteří žijí ve čtyřech japonských oblastech postižených ničivou vlnou tsunami letos v březnu. Do konce září využije okolo 60 mil. Kč, zaslaných různými charitními organizacemi včetně 5 mil. Kč poskytnutých Charitou ČR.

Tři měsíce po zemětřesení

Charita Japonsko, jejíž činnost už podpořilo i 5.000.000 Kč ze sbírky Charity ČR, pokračuje v pomoci postiženým zemětřesením a následnou vlnou tsunami. V evakuačních centrech dochází k distribuci potravin i nepotravinové pomoci, psychosociální podpoře lidí, kteří přišli o své blízké a o své domovy, a začalo se i s obnovou zdrojů obživy.

Charitní síť pokračuje v pomoci Japonsku

Charita Japonsko, kterou podporují charitní organizace po celém světě, pokračuje v práci na odstraňování následků zemětřesení a vlny tsunami. Dva měsíce po katasrtofě pomohla již více než 10 000 lidí.

Kopačky Tomáše Rosického pro Japonsko

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický hrál v kvalifikačním zápase proti Španělsku v Granadě v kopačkách PumaTokyo. Tyto „střelky“ byly od 28. března do 4. dubna draženy na portálu aukro.cz. Vydražená částka 5 600 Kč půjde zašle Charita ČR na pomoc obětem zemětřesení v Japonsku.