Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Serjožka i tatínek se navzdory dluhům stále usmívají

Vladimir Cerbov, zástupce Charity ČR v Moldavsku, minulý týden navštívil dvoučlennou rodinu Serjožky Andronica a jeho otce Iona. Kvůli zdlouhavé infekci nemohl dnes dvacetiletý mladý muž trpící chorobným stažením svalů loni podstoupit žádnou z plánovaných operací. Dar z roku 2016 tak musel jeho otec využít na léčbu, nákup léků, zdravotnického materiálu a návštěvy u lékaře.

Jižní Súdán závisí na pomoci zvenčí

Části Jižního Súdánu trpí hladomorem v důsledku trvající občanské války, sucha a selhání práva a pořádku. William Okot de Toby, výkonný ředitel Charity Torit působící v jihovýchodní části země, zodpověděl otázky pracovníků z Caritas Internationalis.

Charita ČR bude v Iráku blíže potřebným, zakládá zde vlastní pobočku

V prosinci loňského roku a v lednu toho letošního se Charitě ČR podařilo rozdat 800 balíčků humanitární pomoci v těsné blízkosti mosulské bojové linie, a to ve spolupráci s polskou organizací Polska Akcja Humanitarna a iráckou RNVDO. Nyní v Iráku Charita ČR zřizuje vlastní pracoviště.

Konflikt v Sýrii vstupuje do sedmého roku své existence

Válka v Sýrii začala 15. března roku 2011. O šest let později se země nachází uprostřed zkázy. Světové Charity působí jak v Sýrii samotné, tak v okolních zemích, které přijímají většinu uprchlíků. I evropské pobočky pečují o statisíce těch, kteří utekli hledat bezpečí.

Válka v Sýrii trvá 6 let a miliony dětí neznají život v míru

Už 6 let trvá válečný konflikt v Sýrii, který ve středu 15. března vstoupí do dalšího roku. Situace v zemi se stále zhoršuje. 13,5 milionu Syřanů potřebuje nutně humanitární pomoc, 5 milionů lidí muselo opustit zemi a víc než 2 miliony syrských dětí nemohou chodit do školy a vzdělávat se. Za každým číslem smutných statistik se skrývá konkrétní dítě, žena nebo muž. České humanitární organizace společně přinášejí příběhy několika lidí, se kterými se jejich pracovníci setkali při doručování pomoci.

Caritas internationalis mapuje 6 let krize v Sýrii

Caritas Internationalis zveřejnila speciální webovou stránku věnovanou šesti letům krize v Sýrii. Společně s prezidentem Charity Sýrie, biskupem Antoinem Audem z Aleppa, totiž věří, že mír je možný. Kampaň s názvem "Peace is Possible" vede již rok.

Jak řídit dobrovolníky při katastrofě. To probírají Charity v Bangkoku

Bangkok - Jak řídit dobrovolníky po zemětřesení, povodni či jiné mimořádné události. V tom se vzdělávají  pracovníci Charit asijského kontinentu v rámci dvouletého projektu euro-asijského partnerství, který si klade za cíl zlepšit schopnosti reagovat na humanitární krize (PEACH). Tréninku se v těchto dnech v Bangkoku účastní také Šárka Zápotocká z Charity ČR a Martin Zamazal z Arcidiecézní charity Olomouc.

Tábor Bidi Bidi v Ugandě hostí uprchlíky z Jižního Súdánu

Ještě před sedmi měsíci byla Bidi Bidi poklidná vesnice uprostřed pastvin ležící na severu Ugandy. Nyní Bidi Bidi obývá navíc i 272 000 osob, čímž se vesnice stala druhým největším uprchlickým táborem na světě. Před válkou a hladomorem sem totiž utíkají lidé z Jižního Súdánu.

„Za hladomor mohou lidé,“ tvrdí jihosúdánští biskupové

Katoličtí biskupové z Jižního Súdánu sepsali po vyhlášení hladomoru společný list, v němž odsuzují občanskou válku a označují hladomor za uměle vytvořený člověkem. Veřejně kritizují násilí ze strany vlády a opozice, které dopadá na civilní obyvatelstvo. Zabíjení, mučení a znásilňování civilistů považují za válečný zločin. Jejich ostré prohlášení vzniklo na základě neutěšených informací přicházejících ze všech sedmi jihosúdánských diecézí.

Šest malých sourozenců přežívá v Aleppu bez rodičů

Charita Aleppo natočila během pravidelné návštěvy ohrožených lokalit reportáž o stavu východní části města zničeného boji. Mimo jiné při ní převzali do péče šest malých dětí, sourozenců žijících o samotě v rozbořeném domě, odkud je zachránili až sousedé.