Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Prací pro druhé získává Rita cenné zkušenosti

S tichostí a vlídností sobě vlastní kontroluje osmnáctiletá Rita Bhujel listinu účastníků školení pro rodiče, které se koná na nižší střední škole v Mahakaleshwori. Již od května 2016 pracuje jako stážistka pro MANK, místní partnerskou organizaci Charity ČR, která podporuje školní docházku nepálských dětí a mládeže.

Tisíce lidí z východní Ukrajiny přežívají bez vody a elektřiny

Evropské Charity se obávají o humanitární krizi hrozící na východě země, kde neustávají boje mezi vládními silami a separatisty. Bojová fronta u města Avdiivka odřízla od vody a energií většinu z 25 000 obyvatel – a to v době, kdy teploty klesly na -17°C. Ukrajinská Charita proto začala s distribucí nouzových potravinových balíčků do tisícovky domácností, kterým vydrží zhruba na dva nebo tři týdny. Pokud získá další finance, akci zopakuje.

Zahraniční rozvojová spolupráce měst a obcí

V rámci projeku Udržitelná města a obce pro rozvoj vznikla studie "Zahraniční rozvojová spolupráce měst a obcí", která uvádí příklady dobré praxe a pojednává o tom, proč je právě takový druh spolupráce důležitý. Mimo jiné se v ní dozvíte, že k prvním partnerstvím obcí v Evropě docházelo v 60. letech minulého století, a to kvůli potřebě znovuobnovit mírové soužití. Studie ke stažení ZDE.

Propagační video projektu Udržitelná města a obce pro rozvoj  ZDE.

Porodní péče v zambijském Mongu se mění k lepšímu

Charita ČR již od března 2013 usiluje o snižování mateřské a novorozenecké úmrtnosti, která se v Zambii – a především pak v oblasti Mongu – stále pohybuje na vysoké úrovni. Například ještě v roce 2000 zemřelo při porodu 610 žen na 100 000 živých porodů, 169 dětí z tisíce se nedožilo pátého roku života a ani prvních narozenin se nedožilo 100 dětí z tisíce. V roce 2015 již zemřelo jen 224 žen na 100 000 rodiček, 64 dětí před pátým a 43 dětí před prvním rokem života. Hodnoty za Západní provincii jsou ovšem vyšší než národní průměr.

Sbírka pro Haiti: prvních 38 střech kryje rodiny, školáci mají své pomůcky

Haiti - Lidé z horských vesniček v oblasti Maniche (jih Haiti) už přespávají v zastřešených domcích. 38 střech si mohli postavit díky českým dárcům, kteří přispěli do sbírky na podporu Haiti po hurikánu Matthew. Do sbírky vyhlášené Arcidiecézní charitou Olomouc přispěli dárci od října do prosince 1 609 156 korunami. Jejich peníze pomáhají na jihu a severozápadě Haiti...

Gruzínskou Charitu povzbudil papež František

V nedávné době prošla Charita Gruzie mnoha změnami i významnými okamžiky, ke kterým patřila mimo jiné i návštěva papeže Františka. Jednalo se o jednu z nejdůležitějších událostí během celého dvaadvacetiletého působení organizace.

Uprchlíci v Srbsku potřebují další pomoc

Srbsko zažívá tuhé zimy pravidelně. V posledních letech se teploty pohybovaly pár stupňů pod nulou. Letos ovšem v Bělehradě klesy na -20°C a v jižním Srbsku dokonce na -30°C. Problémy přitom činí vedle chladu i závaly sněhu.