Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Běžte s námi, aby oni nemuseli. Běžte pro ještě lepší pocit

Krosový pohár organizovaný Světem běhu na jaře a na podzim 2018 v okolí Prahy se stal dobročinným partnerem Charity česká republika. Účastníkům svých závodů umožní běžet nejen pro jejich vlastní dobrý pocit, ale taky na pomoc iráckým rodinám zasaženým válkou. Od dubna 2015 distribuuje Charita Česká republika v Iráku humanitární pomoc nejzranitelnějším obyvatelům – zejména těm, kteří museli v důsledku bojů opustit své domovy a přežívají v otřesných podmínkách. Poběžte s námi a pomozte tak těm, kteří nemají to štěstí žít v míru a bezpečí.

Lidé mohou 15. dubna v kostelích přispět na pomoc obyvatelům Sýrie

Věřící z Čech, Moravy a Slezska mohou o 3. velikonoční neděli (15. 4.) přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii. Peníze z této celonárodní kostelní sbírky využije Charita Česká republika na spolufinancování projektu Pomoc nejzranitelnějším v Damašku, který na místě zajišťují Sestry Dobrého pastýře (GSS) pracující pod záštitou katolické církve. Sestry se snaží pomáhat lidem v Sýrii, zmítané ozbrojeným konfliktem, aby nemuseli ze své země zcela odejít.

Hledáme parťáka, který se věnuje sociálním sítím

Charita Česká republika vypisuje veřejný tender, ve kterém hledá agenturu pro přípravu kampaně na sociálních sítích. Kampaň bude zaměřena na zvýšení veřejné informovanosti o migraci a rozvojové spolupráci.

Zahajujeme nový projekt o migraci a rozvoji

Vstoupili jsme do první fáze projektu MIND. Jehož prostřednictvím se snažíme rozšířit povědomí o rozvojové pomoci a o jejím propojení s migrací. Zaměříme se na boření různých předsudků a mýtů, které se jich týkají, a to z různých úhlů pohledu. Představíme také důvody, proč je důležité se této oblasti věnovat.

Hradec Králové: Zpráva o činnosti Adopce na dálku za rok 2017

Připravili jsme pro Vás přehlednou zprávu o činnosti projektu Adopce na dálku® za uplynulý rok. Dozvíte se, komu jsme pomohli a jaké změny se u nás v průběhu roku odehrály. Nechybí ani několik krátkých příběhů.

7 let války v Sýrii, 7 let utrpení. Kolik ještě?

Už sedm let trvá válečný konflikt v Sýrii. Je to jedna z největších humanitárních krizí současnosti, miliony lidí potřebují pomoc. Mnozí opouštějí domovy, ocitají se bez střechy nad hlavou, možnosti obživy a přístupu k lékařské péči a vzdělání. 15. března 2018 vstupuje konflikt do osmého roku. Sedm českých humanitárních organizací proto společně znovu upozorňuje na vážnost situace v Sýrii a také na časté porušování mezinárodního humanitárního práva. ADRA, CARE Česká republika, Český červený kříž, Člověk v tísni, DIAKONIE ČCE, Charita Česká republika a Lékaři bez hranic sdružení ve FoRS - Českém Fóru pro rozvojovou spolupráci.

Díky třem humanitárním grantům budeme účinněji pomáhat lidem v Sýrii, Jordánsku a Kambodži

Charita Česká republika získala pro letošní rok peníze na tři projekty v oblasti humanitární pomoci: dva na Blízkém východě a jeden v Kambodži. Pomáháme tak nejen lidem v nouzi, ale také České republice. Tím, že poskytujeme v zahraničí humanitární pomoc a budujeme rozvojovou spolupráci, držíme v rukou klíčový nástroj české zahraniční politiky a pomáháme naplňovat její cíle i dodržovat mezinárodní úmluvy. Není to jen výraz solidarity s trpícími, ale také investice do bezpečnosti naší země a budoucích možných politických a ekonomických partnerství. Mimo jiné díky aktuálním dotacím České rozvojové agentury, spadající pod Ministerstvo zahraničních věcí, můžeme i v roce 2018 působit na krizových místech.

Auto pro Haiti. Pomozme s dopravou zásob vody, jídla a léků pro chudé

Olomouc, Gonaïves - Zdolání nesjízdných cest a doprava školních pomůcek, léků, jídla a zásob vody pro chudé. To vše zvládnou s novým autem sestry z řádu sv. Josefa, které s Arcidiecézní charitou Olomouc pomáhají na Haiti. Charita vyhlašuje sbírku Auto pro Haiti. Štědří dárci mohou své příspěvky zasílat od března na účet Charity: 43-9935450227/0100, VS:2525 Jejich peníze pak přispějí na nákup terénního vozu s nákladovým prostorem. Ten bude rozvážet pomoc v Gonaïves a okolí...

Zveme vás do zákulisí sbírky Kontejner pro Haiti. Prostřednictvím videa

Olomouc, Haiti – Půl roku sbírání, třídění, čištění, oprav, nakládání… To byla humanitární sbírka Kontejner pro Haiti. Školní batohy, míče a koloběžky i zdravotní berle a ortézy v těchto dnech už využívají malí Haiťané z Gonaïves a Baie de Henne. Tamní školy mají další vybavení a nábytek. Se šlapacími šicími stroji, látkami, metry a dalšími potřebami už pracují ženy v nové šicí dílně pod centrem sestřiček z řádu sv. Josefa… Půl roku práce stálo za to. Děkujeme Vám za podporu. Nahlédněte s námi do zákulisí sbírky prostřednictvím krátkého videa.

Charita hledá koordinátora/ ku pro Ukrajinu a dobrovolníky

Olomouc - Humanitární oddělení Arcidiecézní charity Olomouc hledá pracovníka na plný úvazek - koordinátora/ku pro Ukrajinu a dobrovolníky. Nabízíme zajímavou smysluplnou práci v Olomouci i v zahraničí, zázemí organizace s dlouholetou tradicí a praxí v humanitární a rozvojové pomoci či benefity - 5 týdnů dovolené a penzijní připojištění. V případě zájmu zašlete strukturovaný životopis s motivačním dopisem a 2 referencemi z předchozího zaměstnání, brigády, stáže nebo dobrovolnické činnosti na e-mail: info@acho.charita.cz do 16. března 2018. Těšíme se na vás...