Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Co je domov? / What is HOME?

Přijďte si poslechnout příběhy lidí, kteří přišli do Evropy a České republiky z nejrůznějších důvodů. Dozvíte se, jestli se tu cítí doma a co pro ně domov vůbec znamená. Vyslechnete jejich osobní svědectví o tom, jak těžké je opustit domov a jaké překážky čekají na cestě.
Kdy? V úterý 12. června 2018 od 15:30 do 18:30
Kde? Galerie SmetanaQ, Smetanovo nábřeží 334/4, Praha 1
For English see below.

Arcidiecézní charita Olomouc zve o Noci kostelů do své kaple. Přiblíží zde příběhy uprchlíků

Olomouc - Kapli Božího milosrdenství v centru Olomouce zná málokdo. Skrývá se totiž ve dvoře Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO). Malebný prostor kaple se veřejnosti otevře tento pátek, a to díky Noci kostelů. Charita tam veřejnosti přiblíží příběhy lidí, kteří museli opustit své domovy kvůli válce nebo pronásledování. Návštěvníci také budou mít možnost podepsat petici na podporu čínských křesťanů v ČR.

Běžte s námi, aby oni nemuseli. Běžte pro ještě lepší pocit

Krosový pohár organizovaný Světem běhu na jaře a na podzim 2018 v okolí Prahy se stal dobročinným partnerem Charity Česká republika. Účastníkům svých závodů umožní běžet nejen pro jejich vlastní dobrý pocit, ale taky na pomoc iráckým rodinám zasaženým válkou. Od dubna 2015 distribuuje Charita Česká republika v Iráku humanitární pomoc nejzranitelnějším obyvatelům – zejména těm, kteří museli v důsledku bojů opustit své domovy a přežívají v otřesných podmínkách. Poběžte s námi a pomozte tak těm, kteří nemají to štěstí žít v míru a bezpečí.

Lidé mohou 15. dubna v kostelích přispět na pomoc obyvatelům Sýrie

Věřící z Čech, Moravy a Slezska mohou o 3. velikonoční neděli (15. 4.) přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii. Peníze z této celonárodní kostelní sbírky využije Charita Česká republika na spolufinancování projektu Pomoc nejzranitelnějším v Damašku, který na místě zajišťují Sestry Dobrého pastýře (GSS) pracující pod záštitou katolické církve. Sestry se snaží pomáhat lidem v Sýrii, zmítané ozbrojeným konfliktem, aby nemuseli ze své země zcela odejít.

Zahajujeme nový projekt o migraci a rozvoji

Vstoupili jsme do první fáze projektu MIND. Jehož prostřednictvím se snažíme rozšířit povědomí o rozvojové pomoci a o jejím propojení s migrací. Zaměříme se na boření různých předsudků a mýtů, které se jich týkají, a to z různých úhlů pohledu. Představíme také důvody, proč je důležité se této oblasti věnovat.

7 let války v Sýrii, 7 let utrpení. Kolik ještě?

Už sedm let trvá válečný konflikt v Sýrii. Je to jedna z největších humanitárních krizí současnosti, miliony lidí potřebují pomoc. Mnozí opouštějí domovy, ocitají se bez střechy nad hlavou, možnosti obživy a přístupu k lékařské péči a vzdělání. 15. března 2018 vstupuje konflikt do osmého roku. Sedm českých humanitárních organizací proto společně znovu upozorňuje na vážnost situace v Sýrii a také na časté porušování mezinárodního humanitárního práva. ADRA, CARE Česká republika, Český červený kříž, Člověk v tísni, DIAKONIE ČCE, Charita Česká republika a Lékaři bez hranic sdružení ve FoRS - Českém Fóru pro rozvojovou spolupráci.

Díky třem humanitárním grantům budeme účinněji pomáhat lidem v Sýrii, Jordánsku a Kambodži

Charita Česká republika získala pro letošní rok peníze na tři projekty v oblasti humanitární pomoci: dva na Blízkém východě a jeden v Kambodži. Pomáháme tak nejen lidem v nouzi, ale také České republice. Tím, že poskytujeme v zahraničí humanitární pomoc a budujeme rozvojovou spolupráci, držíme v rukou klíčový nástroj české zahraniční politiky a pomáháme naplňovat její cíle i dodržovat mezinárodní úmluvy. Není to jen výraz solidarity s trpícími, ale také investice do bezpečnosti naší země a budoucích možných politických a ekonomických partnerství. Mimo jiné díky aktuálním dotacím České rozvojové agentury, spadající pod Ministerstvo zahraničních věcí, můžeme i v roce 2018 působit na krizových místech.

Sbírka pro Mykolovu rodinu

87 550 korun se čtyři týdny po otevření účtu vybralo na podporu rodiny tragicky zesnulého Mykoly (stav k 31. lednu). Děkujeme všem 142 štědrým dárcům! Šestadvacetiletý Mykola Shuruta zahynul 7. prosince v továrně „Borgers” na Rokycansku. Smrtelný úraz utrpěl při manipulaci s lisem. Zanechal po sobě manželku a dvě malé děti. Sbírka i nadále probíhá - děkujeme všem, kdo jejím prostřednictvím pomohou mladé vdově překlenout nějtěžší období.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Sbírka na podporu rodiny tragicky zesnulého Mykoly

AKTUALIZOVÁNO: Na podporu rodiny tragicky zesnulého Mykoly se během prvního týdne sbírky vybralo 68 100 korun, přispělo 112 lidí. Šestadvacetiletý Mykola Shuruta zahynul 7. prosince v továrně „Borgers” na Rokycansku. Smrtelný úraz utrpěl při manipulaci s lisem. Zanechal po sobě manželku a dvě malé děti. Jedno z nich je hendikepované a vyžaduje zvláštní péči. Sbírka i nadále probíhá - děkujeme všem, kdo jejím prostřednictvím pomohou mladé vdově překlenout nějtěžší období.