Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Vánoční balíčky zamíří na Ukrajinu k 341 chudým dětem. Nejmladšímu je 1 rok

Olomouc – I letos udělají čeští dárci radost chudým dětem na Ukrajině. Jejich Vánoční balíčky převeze Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) na Ukrajinu v úterý 12. prosince. Dárcům se podařilo nastřádat balíčky pro 341 dětí, což je o 37 více než loni. Nakládání balíčků začne v pondělí 11. prosince v 8.15 hodin přímo v sídle Charity na adrese Křížkovského 6.

Nakládání Kontejneru pro Haiti začíná. Pojedou v něm i čtyři tatrovky

Olomouc Čtyři tatrovky zaparkují mezi humanitární pomocí v Kontejneru pro Haiti, který Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) v těchto dnech vypravuje do Karibiku. Plastové hračky potěší malé děti ze severozápadní části země, kde ACHO už dlouhá léta pomáhá. Nakládání čtyřicetistopého kontejneru začne tento čtvrtek dopoledne v charitním skladu v olomoucké Holici. Sklolaminátové desky pro stavbu přístřeší, 28 šicích strojů, vybavení pro šicí dílnu, nářadí, oblečení, zdravotní a školní pomůcky či školní lavice a židle a sportovní potřeby pro děti doplují na Haiti během ledna 2018.

Adventní věnce pomohou potřebným z farností i dětem v Ulánbátaru

Olomouc – Za necelý týden provoní domovy vůní čerstvého jehličí adventní věnce. Svíčky, korpusy na věnce, krabice sušených ovocných ozdob zamíří v těchto dnech z Charity Olomouc do jednotlivých farností olomouckého děkanátu, kde proběhne výroba benefičních věnců, jejichž výtěžek je tradičně darován potřebným. Koupí věnce v rámci benefiční akce, která se uskuteční v neděli 3. prosince, přispějí věřící lidem v nouzi ve své farnosti a tradičně již sedmým rokem dětem v dětském domově ve vzdáleném Ulánbátaru.

Charita se přidává k výzvě Giving Tuesday

Na úterý 28. listopadu připadá letos celosvětový „největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce“, ke kterému se připojuje také Charita ČR. Prostřednictvím dárcovské platformy můžete přispět na některý z jejích projektů – například podpořit Klub přátel Caritas (více zde) nebo pomoci rodinám v Iráku, které z domova vyhnala válka (více zde).

Petra Procházková píše na facebook Charity z cesty po Moldavsku

Země vína a broskví, kde žijí ti nejosamělejší starci na světě – tak vidí Moldavsko reportérka Petra Procházková, která se sem vydala na několikadenní reportážní cestu. Do nejchudší země Evropy, poznamenané sovětskou minulostí, občanským konfliktem i nedostatečným sociálním zabezpečením, ale nepřijela hledat zkázu a zmar, nýbrž příběhy naděje.

Klára Lőffelmannová: Jsem vděčná, že můžu dělat tuto práci. Má to smysl

Olomouc - Loni seděla ve zpustošeném kostele a hleděla do oblak, letos nebe zakryla nová střecha. Co vše se na Haiti změnilo? A co zůstalo stejné? Na jedné straně nezájem vlády o obyčejné lidi a hlad početných rodin a na druhé straně srdečnost, pospolitost. Klára Lőffelmannová z Arcidiecézní charity Olomouc se před pár dny vrátila z více jak měsíční cesty po Haiti, nejchudší zemi západní polokoule. Jak bylo, o tom více v rozhovoru…

Charita ČR se účastní Týdne globálního vzdělávání

Od 18. do 26. listopadu se koná v České republice Týden globálního vzdělávání s letošním podtitulkem „Tvoje cesta, tvoje stopa!“. Žáci, učitelé, ale i široká veřejnost budou hledat způsoby a odpovědi na to, jak v dnešním světě cestovat, aby z toho měly užitek obě zapojené strany – hosté i hostitelé. Charita ČR připravila promítání filmu a diskusi v Praze 10.

Bojová zóna na Ukrajině se posouvá, nikdy nevíte, kdy se ocitnete pod přímou palbou.

Veronika Mechová, vedoucí Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce před několika dny navštívila první bojovou linii na Ukrajině. Dovezla lidem v její bezprostřední blízkosti potraviny i hygienické potřeby.

Charita a firma PAMA posílají na Haiti sklolaminátové desky. Poslouží jako přístřeší

Olomouc – Přes tunu sklolaminátových desek zašle do Karibiku spolu s humanitární pomocí v Kontejneru pro Haiti Arcidiecézní charita Olomouc. Desky jí darovala firma PAMA a.s. Podle prvotních plánů poslouží jako přístřešek v areálu nutričního centra v Gonaïves. Pomáhají tam chudým maminkám s dětmi, které hladoví. Z dalších desek by si měly postavit střechy chudé haitské rodiny...

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.