Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:

Radostné Vánoce a šťastný nový rok!

Betlém. Vícebarevný linoryt vytvořil Pavel Jakubec, klient charitního stacionáře Betany Boskovice. „Sláva na výsostech Bohu na zemi pokoj lidem doberé vůle.“

Evangelium podle Lukáše 2,14

Přejeme svým klientům, příznivcům, dárcům, dobrovolníkům a zaměstanacům požehnané svátky vánoční, hodně štěstí, radosti a pevné zdraví i v novém roce 2018. Charita Česká republika

Přejeme požehnané Velikonoce!

Velikonoční beránekRadost z Kristova vzkříšení a požehnané svátky velikonoční

přeje svým příznivcům, dárcům, dobrovolníkům a zaměstnancům

Charita Česká republika

Syrské studentky navštívily české velvyslanectví v Ammánu

Ve středu 7. října uspořádaly Charita ČR a Charita Jordánsko setkání tří křesťanských studentek s představiteli velvyslanectví České republiky v Ammánu.

Tři studentky v doprovodu pracovníků Charity.Dívky brzy odjedou do České republiky, kde budou studovat na vysokých školách. Charita ČR jim vypomohla s vyplněním žádostí o víza i s přístupem na českou ambasádu. Se studentkami se setkal první tajemník Velvyslanectví České republiky, Dr. Bohumil Jirkal. Pověděl jim základní údaje o ČR a předložil podrobnější požadavky o jejich cestě do Prahy, která se uskuteční pravděpodobně během následujících dvou až tří týdnů.

Charita ČR všem třem přeje hodně zdaru a samé dobré studijní výsledky!

Oftalmologové se sešli po třinácté

Ve dnech 12. a 13. června 2015 se ve městě Seim Reap konala v pořadí již tradiční Konference kambodžské oftalmologické společnosti. Z Oční nemocnice Takeo se prestižní akce účastnili čtyři lékaři.

Na konferenci si předávali zkušenosti představitelé regionálních a mezinárodních nemocnic a školicích center. Dr. Neang Mao, jeden ze zástupců Oční nemocnice Takeo, se kterou Charita ČR v současné době spolupracuje na zvýšení kvality služeb očního lékařství poskytovaného v nemocnici i v odlehlých venkovských oblastech, prezentoval soubor klinických pozorování z Oční nemocnice Takeo.

Den pro Ukrajinu

Den pro UkrajinuVe středu 13.5.2015 od 17:00 hod. pořádáme ve spolupráci s Univerzitou Palackého v Olomouci Den pro Ukrajinu. Můžete se seznámit s ukrajinskou kulturou a zároveň pomoci lidem na východě Ukrajiny.

Program:

• pěvecký soubor KORÁLE
  • prezentace Arcidiecézní charity Olomouc
  • prezentace obodu ukrajinistika na UP Olomouc
  • dražba tematických předmětů
  • krátký film

Po celou dobu budete moci ochutnat české pivo a ukrajinskou kuchyni. Těšíme se na Vás.

Radostné Vánoce a šťastný nový rok 2015

Modrý anděl. Vícebarevný linoryt Eriky Köhlerové z Denního stacionáře Betany Boskovice, OCH Blansko

Radostné Vánoce, hodně lásky a porozumění. A navrch šťastný nový rok 2015, bez povodní a katastrof u nás i ve světě přeje svým příznivcům, dobrovolníkům a zaměstnancům Charita ČR.

Výsledky soutěže Naše společná planeta

Charita ČR vyhlašuje výsledky soutěže Naše společná planeta. Svá výtvarná díla zaslali žáci ze dvou základních škol. Šestičlenná odborná komise vybírala z celkem 29 děl. Vítězi se stali Pavla Myšková v kategorii Jednotlivci a D. Konečný, F. Kroupa, D. Jakimov, J. Špičák, N. Hrazdílková v kategorii Skupina. Více na stránce Nejen vítězné práce.

Festival Otevřeno

Pozvánka na Festival OtevřenoZveme Vás na Festival Otevřeno, který pořádá Organizace pro uprchlíky a na kterém můžete opět shlédnout výstavu Jsme ze stejné planety.

Na festivalu můžete navštívit stánky migrantů z různých zemí: Bolívie, Sýrie, Mongolska, Pákistánu, Namibie, Kyrgyzstánu, USA, Angoly, Vietnamu či Ukrajiny.

Mezinárodní den afrického dítěte

Mezinárodní den afrického dítěte (Organization of African Unity)Charita ČR Vás zve 16. června 2014 na symposium Vzdělání a hlas dítěte: lokální a globální pohledy, kde budou mj. představeny a sdíleny zkušeností a názory v oblasti vzdělávání dětí v kontextu Afriky i České republiky a mezinárodního společenství. Hosty jsou učitel na základní škole v Keni, dítě se zdravotním postižením, experti nevládních organizací pracující v komunitách v subsaharské Africe, universitní student a rodiče z africké komunity žijící v ČR.

Sníh v libanonském táboře v údolí Bekaa

Sníh v libanonském táboře v údolí BekaaPodle zprávy světové agentury Reuters i dalších začalo v Sýrii sněžit. Do země přišla zima. Na fotografii z města Zahle v libanonském údolí Bekaa je vidět ženu a (její) děti, jak se běží schovat před sněhem. Život v zimním období ve stanech nebo v mnohdy nezateplených obydlích bude pro miliony syrských uprchlíků nepochybně velmi těžkou zkouškou. (foto: Mohamed Azakair/Reuters)