Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:

Syrské studentky navštívily české velvyslanectví v Ammánu

Ve středu 7. října uspořádaly Charita ČR a Charita Jordánsko setkání tří křesťanských studentek s představiteli velvyslanectví České republiky v Ammánu.

Tři studentky v doprovodu pracovníků Charity.Dívky brzy odjedou do České republiky, kde budou studovat na vysokých školách. Charita ČR jim vypomohla s vyplněním žádostí o víza i s přístupem na českou ambasádu. Se studentkami se setkal první tajemník Velvyslanectví České republiky, Dr. Bohumil Jirkal. Pověděl jim základní údaje o ČR a předložil podrobnější požadavky o jejich cestě do Prahy, která se uskuteční pravděpodobně během následujících dvou až tří týdnů.

Charita ČR všem třem přeje hodně zdaru a samé dobré studijní výsledky!

Oftalmologové se sešli po třinácté

Ve dnech 12. a 13. června 2015 se ve městě Seim Reap konala v pořadí již tradiční Konference kambodžské oftalmologické společnosti. Z Oční nemocnice Takeo se prestižní akce účastnili čtyři lékaři.

Na konferenci si předávali zkušenosti představitelé regionálních a mezinárodních nemocnic a školicích center. Dr. Neang Mao, jeden ze zástupců Oční nemocnice Takeo, se kterou Charita ČR v současné době spolupracuje na zvýšení kvality služeb očního lékařství poskytovaného v nemocnici i v odlehlých venkovských oblastech, prezentoval soubor klinických pozorování z Oční nemocnice Takeo.

Den pro Ukrajinu

Den pro UkrajinuVe středu 13.5.2015 od 17:00 hod. pořádáme ve spolupráci s Univerzitou Palackého v Olomouci Den pro Ukrajinu. Můžete se seznámit s ukrajinskou kulturou a zároveň pomoci lidem na východě Ukrajiny.

Program:

• pěvecký soubor KORÁLE
  • prezentace Arcidiecézní charity Olomouc
  • prezentace obodu ukrajinistika na UP Olomouc
  • dražba tematických předmětů
  • krátký film

Po celou dobu budete moci ochutnat české pivo a ukrajinskou kuchyni. Těšíme se na Vás.

Radostné Vánoce a šťastný nový rok 2015

Modrý anděl. Vícebarevný linoryt Eriky Köhlerové z Denního stacionáře Betany Boskovice, OCH Blansko

Radostné Vánoce, hodně lásky a porozumění. A navrch šťastný nový rok 2015, bez povodní a katastrof u nás i ve světě přeje svým příznivcům, dobrovolníkům a zaměstnancům Charita ČR.

Výsledky soutěže Naše společná planeta

Charita ČR vyhlašuje výsledky soutěže Naše společná planeta. Svá výtvarná díla zaslali žáci ze dvou základních škol. Šestičlenná odborná komise vybírala z celkem 29 děl. Vítězi se stali Pavla Myšková v kategorii Jednotlivci a D. Konečný, F. Kroupa, D. Jakimov, J. Špičák, N. Hrazdílková v kategorii Skupina. Více na stránce Nejen vítězné práce.

Festival Otevřeno

Pozvánka na Festival OtevřenoZveme Vás na Festival Otevřeno, který pořádá Organizace pro uprchlíky a na kterém můžete opět shlédnout výstavu Jsme ze stejné planety.

Na festivalu můžete navštívit stánky migrantů z různých zemí: Bolívie, Sýrie, Mongolska, Pákistánu, Namibie, Kyrgyzstánu, USA, Angoly, Vietnamu či Ukrajiny.

Mezinárodní den afrického dítěte

Mezinárodní den afrického dítěte (Organization of African Unity)Charita ČR Vás zve 16. června 2014 na symposium Vzdělání a hlas dítěte: lokální a globální pohledy, kde budou mj. představeny a sdíleny zkušeností a názory v oblasti vzdělávání dětí v kontextu Afriky i České republiky a mezinárodního společenství. Hosty jsou učitel na základní škole v Keni, dítě se zdravotním postižením, experti nevládních organizací pracující v komunitách v subsaharské Africe, universitní student a rodiče z africké komunity žijící v ČR.

Sníh v libanonském táboře v údolí Bekaa

Sníh v libanonském táboře v údolí BekaaPodle zprávy světové agentury Reuters i dalších začalo v Sýrii sněžit. Do země přišla zima. Na fotografii z města Zahle v libanonském údolí Bekaa je vidět ženu a (její) děti, jak se běží schovat před sněhem. Život v zimním období ve stanech nebo v mnohdy nezateplených obydlích bude pro miliony syrských uprchlíků nepochybně velmi těžkou zkouškou. (foto: Mohamed Azakair/Reuters)

Podpořte petici!

Kyjevská policie rozehnala pokojné demonstranty, kteří protestovali proti odmítnutí ukrajinské vlády podepsat dohodu o přidružení k Evropské unii. Devět lidí, které policie zadržela během protestů, čelí obvinění z výtržnictví a útoku na úřední osobu. Za to jim hrozí až osm let vězení. Soud zatím obviněné poslal na dva měsíce do vazby a zamítl požadavek na jejich propuštění na kauci. Mezi obviněnými jsou i vážně zranění lidé, kteří nezbytně potřebují lékařskou pomoc.

petice on-line

Adventní koncert

Dne 8.12. ve 14,30 se uskuteční v kostele sv. Jana Křtitele v Hlučíně adventní koncert na podporu dětského domova ve městě Ivano-Frankivsk (projekt Domov). Na koncertu budou učinkovat pěvecké sbory ze Zákládní umělecké školy Pavla Josefa Vejvanovského z Hlučína. Jste srdečni zváni.