Výkonný asistent / výkonná asistentka oddělení rozvojové spolupráce a humanitární pomoci

Místo výkonu: Vladislavova 12, 110 00 Praha 1
Typ vztahu: Plný úvazek
Nástup: prosinec 2017
Výběrové řízení: Ano
Kontaktní osoba: Renáta Chlastáková

I. Informace o pracovní pozici

• Typ pozice (úvazek): plný (40 h/týdně)
  • Nadřízený: Vedoucí oddělení
  • Místo výkonu práce: Praha

II. Organizační kontext

Charita ČR je největším poskytovatelem sociálních služeb v České republice. V zahraničí v rámci rozvojové spolupráce a humanitární pomoci aktuálně působí ve 14 zemích na třech kontinentech. Je respektovaným členem Caritas Europa a Caritas Internationalis.

III. Popis pracovní role

Výkonný asistent/ výkonná asistenka je pravou rukou vedoucího oddělení a zároveň mimořádně důležitou složkou celého týmu. Její úlohou je zajištění organizačního a administrativního zázemí vedoucímu a celému týmu.

Podmínkou zvládnutí této role je přirozená praktičnost, schopnost nacházet operativní a funkční řešení, schopnost zorganizovat vše tak, aby vedoucí oddělení a členové týmu měli po ruce vše, co potřebují ke své práci, a ochotného a schopného asistenta, který zajistí, aby se podařilo všechny potřebné věci dotáhnout včas a v potřebné kvalitě. Akcent v této roli je na samostatnost, schopnost posunovat věci k cíli, nikoli jen naplňovat jednotlivé kroky na základě zadání.

Mezi klíčové úkoly patří organizace a správa dokumentů včetně udržování systému a pořádku na sdílených discích, komunikace s dodavateli, objednávání potřeb pro hladké fungování kanceláře, podíl na finalizaci formálních stránek grantových žádostí, správa databáze dobrovolníků a koordinace jejich činnosti (zadávání překladů, atd.), dohled nad měsíčními výkazy práce, atd.

IV. Potřebná kvalifikace a požadavky

• Vzdělání a praxe: střední škola ukončená maturitou a praxe na obdobné pozici
  • Jazyky: čeština i angličtina na výborné úrovni slovem i písmem podmínkou
  • Přirozená praktičnost, schopnost zorganizovat si svůj čas i úkoly, zodpovědnost, pečlivost a orientace na detail, proaktivita, vstřícnost a pozitivní vystupování, zdravé sebevědomí, samostatnost
  • Dobrá znalost programů balíčku Microsoft Office a jeho funkcí

V. Nabízíme

• Zajímavou práci v kontextu zahraniční rozvojové spolupráce a humanitární pomoci v Praze
  • Respekt k vaší práci v rámci týmu, tuto roli považujeme za velmi důležitou
  • Zázemí jedné z největších organizací v oblasti rozvojové spolupráce a humanitární pomoci v ČR
  • Mladý a přátelský pracovní kolektiv
  • Adekvátní mzdové ohodnocení
  • Dovolená 25 dnů v roce
  • Příspěvek na stravování

Jak se přihlásit:

• Váš životopis a motivační dopis zasílejte na adresu jobs@caritas.cz nejpozději do 12. 11. 2017. Uveďte rovněž Vaše plné kontaktní informace (adresa, telefon, e-mailová adresa). V předmětu e-mailu uveďte název pozice, na kterou se hlásíte.