Chci podpořit

Váš příspěvek má smysl. Díky podpoře od dárců, jako jste vy, můžeme pomáhat tam, kde nás lidé nejvíce potřebují.

Po celém světě poskytujeme humanitární pomoc lidem zasaženým přírodní katastrofou nebo válečným konfliktem. V rámci rozvojové spolupráce se zaměřujeme na znevýhodněné oblasti, v nichž lidem pomáháme budovat vlastní zdroje obživy, podporujeme zemědělství a rozvoj venkova či zvyšujeme dostupnost a kvalitu zdravotních a sociálních služeb.

Děkujeme za vaši pomoc

Foto: Michal Gálik

„Je to srdce, které rozdává. Ruce už jenom dávají.“

Jak ještě můžete pomoci?

Svůj dar nám můžete rovnou zaslat na bankovní účet 55660022/0800

a díky zvolenému variabilnímu symbolu sami určíte, kde vaše peníze pomohou.
VS 153 Gruzie
VS 400 Humanitární fond pro mimořádné události
VS 180 Irák
VS 125 Moldavsko
VS 148 Mongolsko
VS 157 Náhorní Karabach
VS 182 Sýrie
VS 205 Zambie

Svůj příspěvek můžete zaslat pomocí DMS na číslo 87 777

Jednorázový příspěvek:
DMS CHARITASVET 30
DMS CHARITASVET 60
DMS CHARITASVET 90
Pravidelný měsíční příspěvek:
DMS TRV CHARITASVET 30
DMS TRV CHARITASVET 60
DMS TRV CHARITASVET 90
Matthieu ALEXANDRE

Staň se dobrovolníkem v našem oddělení

Chceš být součástí uznávané neziskové organizace, která působí v řadě zemí světa? Zajímáš se o humanitární pomoc a rozvojovou spolupráci? Naplňuje tě smysluplná činnost a chtěl/a bys přispět k zahraniční práci Charity Česká republika? Přidej se k nám jako dobrovolník nebo stážista!

Více o stáži

Odesláním daru souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Svůj dar si můžete odečíst z daní.

Jak peníze dárců pomáhají?

Chcete dostávat pravidelné informace o tom, jak vaše peníze pomáhají?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Charita podpořila školní docházku 10 000 iráckých dětí skrze dotované školní stravování
10. května 2021 Aktuality

Milionům dětí, především dívek, po celém světě brání v docházce do školy chudoba. Další desítky milionů chodí do školy o hladu. To negativně ovlivňuje jejich soustředění a školní výsledky. V zemích zasažených konfliktem je situace dvakrát horší než ve stabilních státech, u dívek dokonce dva a půl krát. V Iráku jsme se zapojili do programu školního stravování a zajistili bezplatné školní stravování pro více než 10 000 dětí z chudých rodin.

V Mongolsku pomáháme snížit znečištění plasty
6. května 2021 Aktuality

V Mongolsku pomáháme snížit znečištění plasty

Odpadové hospodářství je v Mongolsku stále zásadní výzvou, hlavně kvůli intenzivní urbanizaci, industrializaci a zvyšující se spotřebě obalového materiálu. Přestože více než polovina populace Mongolska žije v hlavním městě Ulánbátaru, ani zde neexistuje uspokojivý systém nakládání s plastovým odpadem, jeho sběrem, separací, transportem a vhodným zpracováním. Právě to se snaží Charita Česká republika společně se svými partnery změnit prostřednictvím programu Evropské unie SWITCH-Asia.

Mladé Češky podpoří školní docházku dívek v Zambii. Díky workshopům na výrobu menstruačních vložek
5. května 2021 Aktuality

Soutěž pro mladé lidi Labyrint 2030, zaměřená na inovace v zahraniční rozvojové spolupráci zná svého vítěze. Nebo spíš vítězky. Odborná porota složená ze zástupců největších českých humanitárních a rozvojových neziskových organizací vybrala jako ten nejlepší projekt Aleny Machálkové a Michaely Šrámkové. Ten cílí na podporu emancipace žen a boření tabu okolo menstruace v Zambii prostřednictvím workshopů na výrobu menstruačních vložek.

Jak pomáhá Charita s rozvojem Moldavska?
4. května 2021 Aktuality

Jak pomáhá Charita s rozvojem Moldavska?

Charita Česká republika působí v Moldavsku od roku 2004 a za dobu své práce v zemi uskutečnila více než 20 projektů. Zaměřujeme se hlavně na sociální služby spojené se zdravotnictvím, které v posledních měsících dostává obzvlášť zabrat. Moldavsko je země ekonomicky i politicky velmi specifická. Právě o jejích zvláštnostech i krásách, a o působení Charity v Moldavsku, jsme mluvili s manažerem Charity ČR pro Moldavsko, Stanislavem Butorinem.