Mezinárodní festival filmů o migraci

Mezinárodní festival filmů o migraci 2018

IOM (International Organization for Migration) srdečně zve na třetí ročník MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU FILMŮ O MIGRACI, který se uskuteční v Praze od 10. do 18. prosince 2018. Charita Česká republika je letos partnerem festivalu. Migrační koordinátorka Klára Boumová zde vystoupí hned v několik diskusích.

• Pondělí 10. 12. kino Evald (19:00)   Filmový večer – Mladí migranti v ČR  jejich vlastníma očima

Premiéra krátkého filmu z autentických videí natočených mladými migranty žijícími v ČR. V rámci projektu http://www.iom.cz/vod/mladi-migranti-v-cr-jejich-vlastnima-ocimayoutube channel IOM Prague

Diskuse s autory a odborníky o integraci cizinců. V panelu budou zástupci IOM, UNIC, Charity ČR a další.

Krátké filmy Mohamed, The First Name a Offside

• Čtvrtek 13. 12. Kampus Hybernská (19:00)  Premiéra filmu  Dcera cizinka/Fremde Tochter (v němčině s anglickými titulky)

Diskuse na téma integrace migrantů s odborníky z IOM, OSN, týdeníku Respekt (Tomáš Lindner), Charity Česká republika a další.

• Úterý 18. 12. Vila Štvanice  (19:00) premiéry filmů Unbroken Paradise a další krátké filmy IOM v rámci oslavy Mezinárodního dne migrantů

Partnery festivalu jsou Informační centrum OSN v Praze, Encyklopedie migrace, Konsorcium nevládních organizací pracující s migranty, Charita Česká republika.

Charita Česká republika podpořila festival v rámci projektu MIND financovaného EU - více na www.whatishome.eu

Projekt finančně podpořil Magistrát Hlavního města Praha a Ministerstvo vnitra České republiky

Trailer festivalu https://youtu.be/4oc-9XKtp3E

Více na webu festivalu https://www.iom.int/global-migration-film-festival