Jsme na jedné lodi!

Týden globálního vzdělávání 2015 - Jsme na jedné lodi

Charita ČR se opět připojuje k Týdnu globálního vzdělávání, který se letos koná ve dnech 14. až 22. listopadu 2015. Letošní téma je více než aktuální – migrace.

Nejsme stejní, ale máme stejné potřeby. Na Srí Lance, v Číně, Sýrii, Somálsku, Česku nebo kdekoliv jinde. Dosyta se najíst, pít čistou vodu, možnost se léčit, když potřebuji. Dopřát sobě i svým dětem vzdělání. Mít práci, která neničí zdraví a uživí mě i mou rodinu. Právě těmto otázkám se věnuje druhý ročník Týdne globálního vzdělávání.

Zazpívat si písničku, která se mi líbí. Nenechat se ponižovat. Žít v bezpečí… Pro nás v ČR samozřejmé věci. Pro mnoho lidí na světě stále ještě nedostižný ideál. Mohu pro ně něco udělat? Chtějí pomoci? Umím se podělit o to, co umím a co mám? Jak začít a proč vůbec? Jsme na jedné lodi. Protože to, co se děje kdekoliv na světě, se týká i nás!

Do celoevropské akce se může zapojit i veřejnost v Praze, Brně a Olomouci. České neziskové organizace Varianty – Člověk v tísni, ADRA, ARPOK, Charita ČR, NaZemi, SEVER, MKC Praha, Informační centrum OSN, Junák - český skaut, a NIDV pro ně ve dnech od 14. do 22. listopadu 2015 pořádají různé diskuze, promítání, výstavy a mnoho dalších akcí.

Bližší informace o programu budou brzy zveřejněny na oficiálních stránkách Týdne globálního vzdělávání.