Labyrint 2030

#Postavsecelem

Labyrint 2030 je projektem, který otevírá cestu ke globální odpovědnosti. Zaměřuje se zejména na osvětu české společnosti v rámci tématu zahraniční rozvojové spolupráce ČR a zároveň aktivně zapojuje mladé lidi do 30 let do hledání inovativních řešení na aktuální výzvy v této oblasti.

Kromě řady osvětových a vzdělávacích akcí o rozvojové spolupráci pro širokou veřejnost, se v rámci projektu bude pořádat i inovativní soutěž pro mladé lidi do 30 let, kteří tak budou moci přispět k zefektivnění zahraniční rozvojové spolupráce pomocí svých originálních nápadů.

Dvouletý projekt Labyrint 2030 - Cesta ke globální odpovědnosti je financovaný Českou rozvojovou agenturou a odstartoval na jaře roku 2020.

Kontaktní osoby

crpomoc_horiz_r

Po stopách lepší budoucnosti: Pomáhají Češi k uzdravení Země?
29. ledna 2021 Labyrint 2030

Po stopách lepší budoucnosti: Pomáhají Češi k uzdravení Země?

Jaký svět chceme? Na to odpovídá nová příručka, kterou připravilo Ministerstvo zahraničních věcí ve spolupráci s Charitou Česká republika. Publikace „Svět, který chceme - Česká stopa ve světě“ se zaměřuje na Cíle udržitelného rozvoje v rámci tzv. Agendy 2030 a zahrnuje 17 hlavních bodů. Věnuje se například boji proti hladomoru a chudobě, právu na zdravotní a sociální podporu všude na světě, ale i čistým zdrojům energií nebo vývoji udržitelných měst.

Odstartoval Inovativní lab, druhá část soutěže Labyrint 2030
18. prosince 2020 Labyrint 2030

Odstartoval Inovativní lab, druhá část soutěže Labyrint 2030

Inovativní soutěž Labyrint 2030 zná pět postupujících týmů. Ty projdou několikaměsíčním Inovativním labem, který odstartoval v prosinci.

Inovativní soutěž Labyrint 2030 má vítěze prvního kola
11. prosince 2020 Labyrint 2030

Inovativní soutěž Labyrint 2030 má vítěze prvního kola

Inovativní soutěž Labyrint 2030 zná postupující projekty. Během téměř tří měsíců se sešlo 14 přihlášených nápadů, z nichž odborná porota vybrala pět nejlepších, které se zúčastní Inovativního labu.

Přihlašování do soutěže se prodlužuje, na zapojení se láká Jan Lukačevič i Klára Dohnalová
3. prosince 2020 Labyrint 2030

Kvůli zvýšenému zájmu se prodlužuje přihlašování do soutěže Labyrint 2030 a zároveň bylo uspořádáno živé vysílání pro všechny zájemce s ambasadorem soutěže, Janem Lukačevičem a realizátorkou úspěšného projektu Pepper Field v Kambodži, Klárou Dohnalovou.

Labyrint 2030 na Týdnu inovací
1. října 2020 Labyrint 2030

Labyrint 2030 na Týdnu inovací

Letošní hlavní událost Týdne inovací ve Fóru Karlín, která proběhla v úterý 29. září 2020, byla inspirativním setkáním inspirativních lidí i nápadů. Nechyběla na něm ani sekce Globálního rozvojového vzdělávání Charity Česká republika.