Inovativní soutěž Labyrint 2030 má vítěze prvního kola
11. prosince 2020 Labyrint 2030

Inovativní soutěž Labyrint 2030 má vítěze prvního kola

Inovativní soutěž Labyrint 2030 zná postupující projekty. Během téměř tří měsíců se sešlo 14 přihlášených nápadů, z nichž odborná porota vybrala pět nejlepších, které se zúčastní Inovativního labu.

Po téměř třech měsících je 1. kolo inovativní soutěž pro studenty a mladé Labyrint 2030 u konce. Během podzimu se sešlo 14 velmi zajímavých projektů, které se zaměřovaly na téměř všechny aspekty rozvoje od sociálních projektů a pomoci uprchlíkům, přes ochranu životního prostředí až po vzdělávání i genderovou rovnost.

Odborná porota, složená z Barbory Žák Vlasové, programové manažerky České rozvojové agentury, Jiřího Škvora, vedoucího oddělení humanitární pomoci a rozvojové spolupráce Charity ČR a Jana Blinky, vedoucího mise Charity ČR v Gruzii, vybrala ze všech přihlášek pět projektů, které postupují do Inovativního labu. V něm na vítěze prvního kola čeká workshop projektového řízení, mentoring rozvojových projektů i závěrečná konference Inovační fórum, kde se rozhodne o finálním vítězi celé soutěže, který se podívá na jednu z misí Charity ČR.

Do Inovativního labu postupuje Adam Táborský s projektem Terapie mezi stromy v Gruzii, Martin Převrátil s projektem Zvýšení povědomí o možnostech snížení koncentrace arsenu z kontaminovaných podzemních vod v Mongolsku, Alena Machálková a Michaela Šrámková s projektem Workshop výroby menstruačních vložek jako podpora emancipace žen v Zambii, Pavel Ruzyak s projektem Filmový kroužek pro zrakově handicapované děti a širší veřejnost v Gruzii a Petr Čanda, Tereza Čechová a Lukáš Bejček s projektem Cihlovačka pro školu v Kashitu v Zambii.

Postupujícím gratulujeme a všem, kteří poslali přihlášku, děkujeme za účast!