Inovativní soutěž v rámci Labyrintu 2030 má svůj web a zná i své ambasadory!
14. září 2020 Labyrint 2030

Inovativní soutěž v rámci Labyrintu 2030 má svůj web a zná i své ambasadory!

Ode dneška se studenti a mladí lidé do 30 let mohou hlásit do inovativní soutěže, zaměřené na nová řešení rozvojových výzev. Na zapojení lákají i známé tváře ze sociálních sítí.

Inovativní soutěž v rámci projektu Labyrint 2030 je tady pro všechny aktivní mladé lidi do 30 let zejména z technických a přírodovědných oborů, kteří se chtějí podílet na řešení současných rozvojových výzev a mají touhu zlepšit svět. Své projekty mohou zájemci přihlašovat od 14. září do 30. listopadu na stránce www.labyrint2030.cz.

Ze všech zaslaných přihlášek vybere odborná porota 5 postupujících týmu, které se zúčastní inovativního labu a pod vedením mentorů vdechnou svému projektu finální podobu. Absolutní vítěz bude potom vyhlášen v květnu 2021 na konferenci Inovační fórum, která bude plná expertů a profesionálů nejen z oblasti rozvojové spolupráce, ale i inovací. Vítězný tým či jednotlivec vyhraje cestu na jednu z misí Charity Česká republika a také řadu profesionálních kontaktů a možností spolupráce do budoucna.

Svou tvář soutěži propůjčili také influenceři z oblasti vědy a udržitelného rozvoje. Ambasadory soutěže se stali studentka ekologie a toxikologie a popularizátorka chemie z Vysoké školy chemicko-technologické Blanka Pilátová, kosmický inženýr z Ústavu fyziky Akademie věd Jan Lukačevič a choreograf, kreativní producent, ambasador Cílů udržitelného rozvoje Yemi Akinyemi Dele.

Více na www.labyrint2030.cz, na Facebookovém profilu  a Instagramu.

Monika Durajová

projektová koordinátorka GRV