Odstartovaly osvětové aktivity a inovativní soutěž v rámci projektu Labyrint 2030
1. září 2020 Labyrint 2030

Konec srpna byl pro projekt Labyrint 2030 zlomový. Odstartovala nejen jeho osvětová část, ale první představení měla i inovativní soutěž pro mladé lidi do 30 let, zaměřená na inovace a řešení současných rozvojových problémů.

V rámci festivalu WeMind – Příběhy lidí v pohybu, který se konal 29. srpna na Střeleckém ostrově v Praze, zorganizoval projektový tým Labyrintu 2030 první osvětovou kampaň o rozvojové spolupráci a humanitární pomoci. Návštěvníci si mohli vyzkoušet svoje znalosti na krátkém kvízu, který byl vytvořen na základě výzkumu od agentury STEM, mapující povědomí české společnosti o této problematice.

IMG_0561

Zároveň si mohli rozšířit i své vědomosti o Cílech udržitelného rozvoje a inovacích v rozvojové a humanitární spolupráci, protože festival WeMind byl pro Labyrint 2030 také první akcí, kde byla oficiálně představena inovativní soutěž pro mladé do 30 let. Ta se zaměřuje právě na inovace, nápady, mladé lidi a rozvojovou spolupráci. Studenti či mladí profesionálové mají šanci přihlásit až do 30. listopadu svůj projekt, získat kontakty a vyhrát možnost podívat se na zahraniční misi Charity Česká republika.

IMG_0447

Monika Durajová