Materiály ke stažení

Hra 2030 o Cílech udržitelného rozvoje a zahraniční rozvojové spolupráci
22. dubna 2021 Materiály ke stažení

Hra 2030 o Cílech udržitelného rozvoje a zahraniční rozvojové spolupráci

Hra 2030 o zahraniční rozvojové spolupráci a Cílech udržitelného rozvoje je určená pro všechny milovníky karetních her a zároveň pro všechny, kteří by se rádi zábavnou formou dozvěděli něco o plánu rozvoje celého světa do roku 2030 a pomoci méně vyspělým státům.

Svět, který chceme – Česká stopa ve světě
8. února 2021 Materiály ke stažení

Svět, který chceme – Česká stopa ve světě

Jaký svět chceme? Na to odpovídá publikace „Svět, který chceme - Česká stopa ve světě“, která se zaměřuje na to, jak Česká republika přispívá pomocí aktivit zahraniční rozvojové spolupráce k naplnění Cílů udržitelného rozvoje v rámci tzv. Agendy 2030. Věnuje se příkladům dobré praxe České republiky za hranicemi v boji proti hladomoru a chudobě, právu na zdravotní a sociální podporu všude na světě, ale i čistým zdrojům energií nebo vývoji udržitelných měst.

Infografika o zahraniční rozvojové spolupráci ČR
5. února 2021 Materiály ke stažení

Infografika o zahraniční rozvojové spolupráci ČR

Co to vlastně je zahraniční rozvojová spolupráce? Jaký je rozdíl mezi humanitární pomocí a rozvojovou spoluprací? Jaké je propojení rozvoje v chudších zemích a Cílů udržitelného rozvoje? Kdo má českou pomoc v zahraničí na starost, jakých oblastí a zemí se týká a kolik se na ni dává peněz?  Na to všechno odpovídá infografika o zahraniční rozvojové spolupráci České republiky.

Katalog k výstavě Vietnam Stories
3. února 2021 Materiály ke stažení

Katalog k výstavě Vietnam Stories

Vietnamské obchody a večerky bereme jako samozřejmost a navštěvujeme je prakticky obden. Málokdy se ale zamyslíme nad tím, co dělají jejich majitelé po zavření. Jak – a jestli vůbec – odpočívají? Jak vypadají jejich narozeninové oslavy a svatby? Jaké udržují rodinné tradice a mezilidské vztahy? Schází jim Vietnam?