Hra 2030 o Cílech udržitelného rozvoje a zahraniční rozvojové spolupráci
22. dubna 2021 Materiály ke stažení

Hra 2030 o Cílech udržitelného rozvoje a zahraniční rozvojové spolupráci

Hra 2030 o zahraniční rozvojové spolupráci a Cílech udržitelného rozvoje je určená pro všechny milovníky karetních her a zároveň pro všechny, kteří by se rádi zábavnou formou dozvěděli něco o plánu rozvoje celého světa do roku 2030 a pomoci méně vyspělým státům.

Název se odvíjí od roku 2030, který je termínem pro naplnění Agendy 2030 - ambiciózního plánu udržitelného rozvoje, přijatého všemi státy světa v roce 2015 na půdě Organizace spojených národů v New Yorku, jehož součástí je i 17 Cílů udržitelného rozvoje.

Hra je určená pro 2 a více hráčů a vytisknout si ji doma může kdokoli. Tisknout můžete oboustranně, a mít tak karty tenčí, nebo jednostranně a jednotlivé strany potom slepit dohromady, popřípadě je ještě podlepit čtvrtkou.

• Pro co nejpřesnější výsledek při oboustranném tisku v možnostech tisku vyberte otáčení na delším okraji a přizpůsobení tisknutelné ploše.
  • Při jednostranném tisku k sobě přilepte přední a zadní strany a vzniklé karty tak budou pevnější

Při stříhání je v obou případech možné řídit se buď zadními stranami, které jsou udělané tak, aby byly vidět hranice jednotlivých karet, nebo ořezovými značkami.

Hra obsahuje:

• 17 karet s Cíli udržitelného rozvoje
  • 26 karet se zdroji
  • 23 červených karet s akcemi
  • 10 modrých karet s událostmi
  • Návod ke hře

„Každého z nás SDGs zavazují, abychom byli zodpovědnými obyvateli planety, kteří berou ohled na lidi i ekosystémy a podporují opatření v oblasti klimatických změn, na nichž závisí životy nás všech. Jsme první generací, která může odstranit extrémní chudobu na Zemi a zároveň poslední generací, která může zabránit nejhorším dopadům globálního oteplování, než bude příliš pozdě.“

Pan Ki-Mun, bývalý generální tajemník OSN

Je jen na vás, jaké cíle ve hře i v životě naplníte a jak budete postupovat. Příjemnou zábavu a hodně štěstí!

Hra 2030 vznikla v rámci projektu Labyrint 2030, který je finančně podpořen v rámci ZRS ČR.

STÁHNOUT HRU 2030