Konec prázdnin ve znamení MINDu
4. září 2020 MIND

Konec prázdnin ve znamení MINDu

V sobotu 29. srpna, poslední prázdninový víkend, se na Střeleckém ostrově v Praze uskutečnil festival WeMind - příběhy lidí v pohybu. Jeho hlavním posláním bylo ještě jednou představit osudy inspirativních osobností, které propojují svět.

Dvanáct evropských Charit si v roce 2017 vzalo za své téma rozvojovou spolupráci a její propojení s migrací, a odstartovaly tak mezinárodní projekt MIND. Po třech letech intenzivní spolupráce jsme se při příležitosti ukončení projektu rozhodli naše usilovné snahy a úspěchy patřičně oslavit. A tak vznikl festival WeMind.

Festival WeMind Festival WeMind

Pestrý program na festivalu WeMind

Program festivalu se nesl ve stejném duchu jako celé tři roky projektu, byl tedy napěchovaný různorodými aktivitami. Přednášky a panelové diskuse střídaly workshopy, živé knihovny a další umělecká vystoupení ve formě tance, divadla a koncertů. V každém zákoutí Střeleckého ostrova čekala na návštěvníky nějaká z rozmanitých aktivit představující problematiku migrace a udržitelného rozvoje, a to z mnoha různých a často překvapivých úhlů pohledu.

Festival WeMind Festival WeMind

Většina hostů patřila mezi odborníky, umělce či osobnosti kulturního života. Mnoho z účinkujících bylo z řad migrantů. Střelák se tedy pyšnil hojnou účastí zajímavých lidí z domova i ze světa - Yemi A.D., Do Thu Trang (Asijatka), United Flavour Sound System, DJ Gadjo.cz, Petra Ezzeddine, Justin Lavash, Augustine Dunn, Tigran Hovakimyan, Batala Praha, vystoupily také studentky DAMU a další.

Festival WeMind Festival WeMind

WeMind nabídl zábavu pro malé i velké

Na své si během odpoledne přišel opravdu každý. Kromě zajímavého programu tu nechybělo ani občerstvení a káva z Cocovanky. Nezapomněli jsme ani na naše nejmenší návštěvníky. Na ty čekala celá řada aktivit v čele s dětským koutkem, který měly na starosti koordinátorky Young Caritas. Největší oblibu si získala výroba placek a plátěných tašek, hodiny v rytmu swingu a sprejování graffiti.

Festival WeMind Festival WeMind
Rádi bychom poděkovali všem návštěvníkům, kteří v sobotu i přes nepřízeň počasí dorazili v tak hojném počtu. Bylo nám velkým potěšením ukončit projekt v takto slavnostním duchu a především v kruhu všech partnerů, přátel i široké veřejnosti, kterým jsou naše témata blízká.

Váš tým MIND

Kristýna Roubalová