Swap oblečení a workshop upcyclingu v rámci Týdnu bez odpadu | 3. 9.
5. září 2020 Young Caritas

Swap oblečení a workshop upcyclingu v rámci Týdnu bez odpadu | 3. 9.

Se začátkem školního roku jsme do prostor charitního informačního centra pozvali všechny, kterým leželo ve skříních přebytečné oblečení, jež by nemělo přijít nazmar.

V rámci mezinárodní události Týdne bez odpadu, jejímž cílem je zvýšit povědomí o hromadění odpadu a inspirovat k jeho omezení, jsme tak 3. září vyzvali všechny nadšence módy, aby provětrali své šatníky, přinesli oblečení vhodné k výměně, ale stejně tak i ty kousky, které sice výměna nezachrání, ale ze kterých se s trochou nitě dají vykouzlit znovu oslňující kousky.

IMG_20200903_165912-01

Společné odpoledne jsme tedy začali výměnou oblečení, po které následoval workshop o udržitelnosti v módě. Módní návrhářka s britskými kořeny Sarah účastníky seznámila s fenoménem upcyklace, procesem přeměňování odpadového materiálu v nové materiály či produkty lepší kvality pro zlepšení hodnot životního prostředí. A tak jsme pod dohledem Sářiného módního oka byli svědky toho, jak se ze starých triček, látek a šperků dají vykouzlit zcela nové radosti. Zbylé kusy oblečení putovaly do charitního šatníku.

IMG_20200903_170047-01