Workshop 2. 7. 2020: Není yoyo jako yoyo
3. července 2020 Young Caritas

Workshop 2. 7. 2020: Není yoyo jako yoyo

Druhý ze série workshopů s Young Caritas seznámil účastníky s jednou z nejstarších hraček na světě - s yoyem. Na akci vystoupily známé osobnosti yoyo scény. Předvedly pořádnou show, sdílely s publikem spoustu zajímavostí a umožnily účastníkům vyzkoušet si yoyo.

Úspěšní yoyaři Tomáš Kochman a František Procházka zasvětili účastníky do světa yoyování. Seznámili je s dlouhou historii této hračky, jejíž obliba se rozšířila po celém světě. Dozvěděli se také o komunitě, která okolo yoya vznikla, a to jak v Česku, tak i v zahraničí.

yoyo (15 of 31)

Yoyo komunity podporují společné trávení volného času mladých lidí napříč státy a kontinenty. Jsou ale také velmi úspěšné v boji proti některým z nešvarům moderní technologické doby. Daří se jim totiž odtrhnout děti od obrazovek počítačů, tabletů či mobilů.

yoyo (25 of 31)

Tomáš s Františkem si vedle povídání připravili také profesionální show a naučili děti základní triky. Velkou oblibu si získala závěrečná část workshopu, kdy si děti samy mohly vyrobit své vlastní yoyo. Ani v poslední části nechyběla trocha té teorie, kdy se děti seznámily s fyzikálním fungováním káči, avšak poté se již naplno mohly ponořit do svého kreativního světa.