Kde působíme

Charita Česká republika zajišťuje humanitární pomoc či rozvojovou spolupráci například poskytováním vzdělávání či podporou zajištění živobytí (více na Jak pomáháme) v řadě zemí:

Zahraniční pomoc 2018

Různé programy v zahraničí zajišťují i další české Charity, které působí například na Haiti, v Indii, Rumunsku, Bolívii a dalších zemích.

Na Sýrii nezapomínáme

V Sýrii pomáháme od roku 2012

Sýrii už osm let ničí válečný konflikt. Miliony lidí zůstávají ve strachu a nejistotě. Zmařené životy, zničená infrastruktura, zavřené a zdemolované školy a nemocnice. A zbytek světa jako by zapomněl...
My nezapomínáme.

Charita v Gruzii převzala dostavěné onkocentrum

Onkocentrum v Zugdidi

V rámci projektu Charity Česká republika Výstavba onkologického centra v Zugdidi bylo dokončeno lékařské centrum a stavební firma Ltd Imecs oficiálně předala dostavěnou budovu Charitě.

Charita rozjíždí zemědělský projekt v Zambii

Zahajujeme zemědělský projekt v Zambii

Charita oficiálně zahájila zemědělský projekt v Západní provincii Zambie za přítomnosti velvyslance ČR v Zambii Radka Rubeše, šéfa provinční administrativy pana Simuchoby a zástupců všech zapojených okresů. Projekt s názvem Agribusiness pro život potrvá až do roku 2021, podporuje jej Česká rozvojová agentura.

Snížení novorozenecké úmrtnosti v Kambodži. Charita připravuje tříletý projekt

Zlepšujeme zdravotnictví v Kambodži

To, co u nás bylo běžné před sto lety a dnes si to téměř neumíme představit, je v Kambodži stále živým a palčivým problémem. Ročně tu zemře až šest tisíc novorozenců. Mezi nejčastější příčiny patří nedostatečná zdravotní péče, podvýživa a nízká úroveň hygieny. Charita Česká republika působí v Kambodži dlouhodobě a v rámci svých zdravotnických projektů pomáhá tisícům pacientů ročně. Nyní usiluje a získání grantu, díky němuž by mohla pomáhat maminkám a čerstvě narozeným miminkům v kambodžské provincii Kampong Chhnang.

Peníze již pomáhají Mykolově rodině

Penize pro Mykolovu rodinu pomahaji

Děkujeme všem dárcům, kteří přispěli na sbírku pro rodinu zesnulého Mykoly Shuruty, jenž tragicky zahynul 7. prosince 2017 v továrně na Rokycansku. Sbírka sice i nadále probíhá, ale vdova po Mykolovi paní Myroslava již převzala částku 185 000 korun a děkuje všem, kdo jí pomohli překlenout nejtěžší období.

Rozhovor s Teou Tihounovou: Maminky i zdravotníci nám za naši práci děkují

Mise Charity Česká republika v Zambii slaví letos pětileté výročí založení. V čele stojí od začátku Tea Tihounová, pod jejímž vedením se zambijská mise rozrostla v největší zahraniční misi Charity Česká republika a také v největší českou misi, která v Zambii působí. S Teou jsme mluvili především o zdravotnických aktivitách Charity v okrese Mongu, v Západní provincii. Charita tady prosazuje lepší kvalitu a dostupnost předporodní, porodní a poporodní péče. Aktuálně jí v tom pomáhá 124 místních dobrovolníků.

Běžte s námi, aby oni nemuseli. Běžte pro ještě lepší pocit

Distribuce humanitarni pomoci v Iraku

Krosový pohár organizovaný Světem běhu na jaře a na podzim 2018 v okolí Prahy se stal dobročinným partnerem Charity Česká republika. Účastníkům svých závodů umožní běžet nejen pro jejich vlastní dobrý pocit, ale taky na pomoc iráckým rodinám zasaženým válkou. Od dubna 2015 distribuuje Charita Česká republika v Iráku humanitární pomoc nejzranitelnějším obyvatelům – zejména těm, kteří museli v důsledku bojů opustit své domovy a přežívají v otřesných podmínkách. Poběžte s námi a pomozte tak těm, kteří nemají to štěstí žít v míru a bezpečí.

7 let války v Sýrii, 7 let utrpení. Kolik ještě?

Peace For Syria - Patrick Nicholson - CI

Už sedm let trvá válečný konflikt v Sýrii. Je to jedna z největších humanitárních krizí současnosti, miliony lidí potřebují pomoc. Mnozí opouštějí domovy, ocitají se bez střechy nad hlavou, možnosti obživy a přístupu k lékařské péči a vzdělání. 15. března 2018 vstupuje konflikt do osmého roku. Sedm českých humanitárních organizací proto společně znovu upozorňuje na vážnost situace v Sýrii a také na časté porušování mezinárodního humanitárního práva. ADRA, CARE Česká republika, Český červený kříž, Člověk v tísni, DIAKONIE ČCE, Charita Česká republika a Lékaři bez hranic sdružení ve FoRS - Českém Fóru pro rozvojovou spolupráci.