IndonésieIndonésie

Charita ČR působila v indonéské oblasti Acehu od začátku roku 2005. Nejdříve se zaměřila na distribuci humanitární pomoci a rekonstrukci poničených obydlí, poté aktivity směřovala zejména na obnovu zdrojů obživy pro zemědělce a rybáře a na podporu pěstování pačuli.

Při různých katastrofách pomáhala Charita ČR i v jiných oblastech Indonésie.

Fotografie z Indonésie.

Humanitární krize v Indonésii se zhoršuje, kolegové vyslali do oblasti lékařský tým

Charita Česká republika se jako jedna z prvních organizací celosvětové sítě Charit zapojila do mezinárodní pomoci, o kterou požádala indonéská vláda. Od vyhlášení sbírky zaslali dárci na sbírkový účet Charity pro Indonésii již více než čtvrt milionu korun. Sbírka dále trvá a probíhají také jednání o konkrétní podobě české pomoci. V kontaktu jsme také s kolegy z německé Charity, která už má od čtvrtka na místě svůj zdravotnický tým.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Indonéský Aceh – 10 let po tsunami

Obnova indonéské oblasti Aceh po deseti letech od zásahu vlny tsunami se v mnohém zdařila (foto: Patrick Nicholson z Caritas Internationalis)

Samwil se narodil 24. prosince 2004. Ve vesnici Lamlumpu, kde žije celá jeho rodina, se děti většinou tradičně rodí doma. Kdyby jeho matka neměla při porodu komplikace, také by se tak narodil. Samwil se však narodil v nemocnici v Banda Acehu, v hlavním městě indonéské provincie Aceh. A právě to mu i jeho rodičům zachránilo život.

Příprava na ukončení aktivit v Indonésii

Setkání s pěstieli pačuli

Charita ČR plánuje v září 2014 uzavřít veškeré své aktivity v Indonésii, kde působí od roku 2005 po té, co zemi na konci roku 2004 zasáhla ničivá vlna tsunami. Posledním projektem je zajištění školení v provincii Aceh pro místní pěstitele pačuli a výrobce oleje z této rostliny.

Botanicus podporuje zemědělce v Indonésii

Dnes byl představen projekt spolupráce české společnosti Botanicus s Charitou Česká republika. Jeho smyslem je přímá podpora pěstitelům rostliny pačuli v Indonésii. Na trh byla také uvedena speciální řada kosmetiky Botanicus Patchouli.