Indonésie

IndonésieIndonésie

Charita ČR působila v indonéské oblasti Acehu od začátku roku 2005. Nejdříve se zaměřila na distribuci humanitární pomoci a rekonstrukci poničených obydlí, poté aktivity směřovala zejména na obnovu zdrojů obživy pro zemědělce a rybáře a na podporu pěstování pačuli.

Při různých katastrofách pomáhala Charita ČR i v jiných oblastech Indonésie.

Fotografie z Indonésie.

Humanitární krize v Indonésii se zhoršuje, kolegové vyslali do oblasti lékařský tým
6. října 2018 Indonésie

Charita Česká republika se jako jedna z prvních organizací celosvětové sítě Charit zapojila do mezinárodní pomoci, o kterou požádala indonéská vláda. Od vyhlášení sbírky zaslali dárci na sbírkový účet Charity pro Indonésii již více než čtvrt milionu korun. Sbírka dále trvá a probíhají také jednání o konkrétní podobě české pomoci. V kontaktu jsme také s kolegy z německé Charity, která už má od čtvrtka na místě svůj zdravotnický tým.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii
1. října 2018 Indonésie

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Indonéský Aceh – 10 let po tsunami
22. prosince 2014 Indonésie

Indonéský Aceh – 10 let po tsunami

Samwil se narodil 24. prosince 2004. Ve vesnici Lamlumpu, kde žije celá jeho rodina, se děti většinou tradičně rodí doma. Kdyby jeho matka neměla při porodu komplikace, také by se tak narodil. Samwil se však narodil v nemocnici v Banda Acehu, v hlavním městě indonéské provincie Aceh. A právě to mu i jeho rodičům zachránilo život.

Příprava na ukončení aktivit v Indonésii
25. srpna 2014 Indonésie

Příprava na ukončení aktivit v Indonésii

Charita ČR plánuje v září 2014 uzavřít veškeré své aktivity v Indonésii, kde působí od roku 2005 po té, co zemi na konci roku 2004 zasáhla ničivá vlna tsunami. Posledním projektem je zajištění školení v provincii Aceh pro místní pěstitele pačuli a výrobce oleje z této rostliny.

Družstva pěstující pačuli jsou nyní nezávislá
7. října 2013 Indonésie

Družstva pěstující pačuli jsou nyní nezávislá

Po třech letech asistence je družstevní síť KINA nezávislá. Všechna její aktiva byla předána družstvům a místní samosprávě.