Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Chceme Evropu, která na nikoho nezapomíná

Síť evropských Charit plně podporuje klíčové hodnoty Evropské unie, jako jsou solidarita, demokracie, rovnost, sociální spravedlnost, respekt k lidské důstojnosti a k lidským právům. Doufáme, že Evropský parlament složený z nově zvolených zástupců dostojí těmto vysokým morálním standardům a hodnotám a že je bude při utváření politiky, která má vliv na miliony lidí jak Evropě i mimo ni, uvádět do praxe.

Arcidiecézní charita Olomouc ve Rwandě: stín genocidy visel nad zemí i po letech

Rwanda - Uvnitř kostela mrtví, ženy i děti, jeho zdi pak obklopeny lešením se stovkami lebek lidí, kteří byli zabiti v okolí. Genocida byla patrná v každodenním životě obyvatel Rwandy i 4 roky poté, co skončila. „Viděli jsme velká pohřebiště, kde byli lidé ponecháni, tak jak tam leželi, jako memento genocidy. I po těch letech,“ říká Jindřich Suchánek, tehdejší ředitel Arcidiecézní charity Olomouc, který v roce 1998 do Rwandy přijel na pozvání Caritas Austria. Pozůstalí se podle něj k mrtvým vraceli modlit, toto místo uctívali.

Moja stáž v Charite Česká republika

Do Charity Česká republika som prišla na začiatku septembra 2018. Vysokú školu som ukončila v júni, a keď som sa dozvedela, že ešte do roka po štátniciach môžem v rámci projektu Erasmus+ absolvovať stáž financovanú grantom z Európskej únie, rozhodla som sa navštíviť stránky s ponukami stáží a vycestovať.

Na Sýrii nezapomínáme

Sýrii už osm let ničí válečný konflikt. Miliony lidí zůstávají ve strachu a nejistotě. Zmařené životy, zničená infrastruktura, zavřené a zdemolované školy a nemocnice. A zbytek světa jako by zapomněl...
My nezapomínáme.

Young Caritas se představuje. Zapojte se!

Pracujete s dětmi a mládeží v oblasti neformálního vzdělávání a rádi byste sdíleli své zkušenosti s dalšími organizacemi, seznámili se s nejnovějšími trendy v oblasti neformálního vzdělávání a zjistili, jak je uplatnit ve Vaší praxi? Staňte se partnerem projektu Young Caritas v České republice!

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Hledáme kreativní agenturu

Charita Česká republika hledá kreativní agenturu, která se zapojí do tvorby kampaňových materiálů pro evropský projekt TEACH, jenž se zabývá tématem humanitární pomoci a Europe Aid dobrovolnictvím. Tender je zaměřen na tvorbu jednotné identity kampaně včetně její grafické podoby (plakáty, letáky, newslettery, video spoty, mobilní výstava atp.). Komunikačními jazyky kampaně jsou čeština a angličtina. Zkušenost s prací pro neziskový sektor výhodou. Lhůta pro přihlášení vyprší 5. února.

Automobil pomáhá potřebným lidem na Ukrajině

Charita Česká republika získala díky finanční podpoře Moravskoslezského kraje osobní automobil, který bude moci využívat při humanitární a rozvojové pomoci, kterou poskytuje na Ukrajině. Automobil je určen k převozu nejen materiální pomoci, která míří k sociálně potřebným rodinám či jednotlivcům a také obětem stále trvajícího válečného konfliktu na východní Ukrajině, ale také pro výjezdy v rámci monitoringu projektů a pro zavádění projektů nových.

Automobil pomáhá potřebným na Ukrajině

Charita v Gruzii převzala dostavěné onkocentrum

V rámci projektu Charity Česká republika Výstavba onkologického centra v Zugdidi bylo dokončeno lékařské centrum a stavební firma Ltd Imecs oficiálně předala dostavěnou budovu Charitě.