Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita Česká republika v Bruselu

V rámci Evropských dnů rozvoje 2019 (European Development Days, EDD), které se konaly v Bruselu, ve dnech 18. - 19. června, byly poprvé, za uplynulých čtrnáct let, prezentovány dva projekty z Gruzie.

20. června: Mezinárodní den uprchlíků

Charita Česká republika pomáhá obnovit domovy vnitřně vysídlených uprchlíků v IrákuPřestože v roce 2017 byly v Iráku ukončeny všechny větší vojenské operace, humanitární krize zdaleka nekončí.Od vzniku Islámského státu v Iráku a Levantě, roku 2014, bylo násilně vnitřně vysídleno téměř šest milionů lidí. Museli opustit své domovy, aby zachránili holé životy.

Biskupové vyzývají k finanční sbírce na pomoc křesťanům na Blízkém východě

Čeští a moravští biskupové vydali výzvu ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu. Sbírka proběhne v neděli 26. května. Tato 6. neděle velikonoční je Dnem modliteb za pronásledované křesťany. Text výzvy bude přečten v závěru bohoslužeb o týden dříve, v neděi 19. května. "Láska k našim bratřím a sestrám nás nemůže nechat klidnými, když myslíme na ty, kteří pro Krista trpí," píší biskupové.

Migrace je nedílnou součástí dnešního globalizovaného světa

Slovo migrace se po takzvané uprchlické krizi stalo v českém kontextu slovem výbušným, spojeným s negativními emocemi, jako je strach a pocit ohrožení. Charita Česká republika reaguje na situaci vydáním studie Cesty k prosperitě. Migrace a rozvoj v České republice, která v mnohém fakticky vyvrací veřejností zaběhnuté postoje.

Chceme Evropu, která na nikoho nezapomíná

Síť evropských Charit plně podporuje klíčové hodnoty Evropské unie, jako jsou solidarita, demokracie, rovnost, sociální spravedlnost, respekt k lidské důstojnosti a k lidským právům. Doufáme, že Evropský parlament složený z nově zvolených zástupců dostojí těmto vysokým morálním standardům a hodnotám a že je bude při utváření politiky, která má vliv na miliony lidí jak Evropě i mimo ni, uvádět do praxe.

Moja stáž v Charite Česká republika

Do Charity Česká republika som prišla na začiatku septembra 2018. Vysokú školu som ukončila v júni, a keď som sa dozvedela, že ešte do roka po štátniciach môžem v rámci projektu Erasmus+ absolvovať stáž financovanú grantom z Európskej únie, rozhodla som sa navštíviť stránky s ponukami stáží a vycestovať.

Na Sýrii nezapomínáme

Sýrii už osm let ničí válečný konflikt. Miliony lidí zůstávají ve strachu a nejistotě. Zmařené životy, zničená infrastruktura, zavřené a zdemolované školy a nemocnice. A zbytek světa jako by zapomněl...
My nezapomínáme.

Young Caritas se představuje. Zapojte se!

Pracujete s dětmi a mládeží v oblasti neformálního vzdělávání a rádi byste sdíleli své zkušenosti s dalšími organizacemi, seznámili se s nejnovějšími trendy v oblasti neformálního vzdělávání a zjistili, jak je uplatnit ve Vaší praxi? Staňte se partnerem projektu Young Caritas v České republice!

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Hledáme kreativní agenturu

Charita Česká republika hledá kreativní agenturu, která se zapojí do tvorby kampaňových materiálů pro evropský projekt TEACH, jenž se zabývá tématem humanitární pomoci a Europe Aid dobrovolnictvím. Tender je zaměřen na tvorbu jednotné identity kampaně včetně její grafické podoby (plakáty, letáky, newslettery, video spoty, mobilní výstava atp.). Komunikačními jazyky kampaně jsou čeština a angličtina. Zkušenost s prací pro neziskový sektor výhodou. Lhůta pro přihlášení vyprší 5. února.