Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita v Gruzii převzala dostavěné onkocentrum

V rámci projektu Charity Česká republika Výstavba onkologického centra v Zugdidi bylo dokončeno lékařské centrum a stavební firma Ltd Imecs oficiálně předala dostavěnou budovu Charitě.

Mezinárodní festival filmů o migraci

IOM (International Organization for Migration) srdečně zve na třetí ročník MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU FILMŮ O MIGRACI, který se uskuteční v Praze od 10. do 18. prosince 2018. Charita Česká republika je letos partnerem festivalu. Migrační koordinátorka Klára Boumová zde vystoupí hned v několik diskusích.

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Koordinátora/ku pro Ukrajinu a dobrovolníky

Olomouc - Arcidiecézní charita Olomouc hledá posilu do svého týmu na humanitárním oddělení. Nový/nová Koordinátor/ka pro Ukrajinu a dobrovolníky bude mít na starosti realizaci stávajících rozvojových projektů a jejich realizaci, organizaci akce Vánoční balíček, udržování a rozvíjení vztahů s projektovými a ostatními partnery, přednášky pro veřejnost i studenty ve školách, propagaci aktivit Charity, koordinaci charitních dobrovolnických center v Arcidiecézi olomoucké, vytváření projektových záměrů,… Strukturovaný životopis s motivačním dopisem a 2 referencemi z předchozího zaměstnání, brigády, stáže či dobrovolnické činnosti mohou zájemci zaslat e-mailem na info@acho.charita.cz do 20. prosince 2018. Více se dozvíte v inzerátu.

S bolestí v srdci se loučíme s Teou

S hlubokým zármutkem oznamujeme, že nás opustila naše drahá kamarádka a skvělá spolupracovnice Tea Tihounová (†39), vedoucí mise v Zambii. Tea zemřela v pondělí 12. 11. večer v nemocnici v Lusace na následky náhlé závažné nemoci.

Vánoční balíčky pro Ukrajinu: zbývá obdarovat posledních 37 dětí

Vladovu rodinu poznamenal válečný konflikt na východě Ukrajiny, kam narukoval jeho otec. Mnozí muži se vracejí z bojů zpět domů traumatizovaní, proto se Vladova rodina rozpadla. Jednou z chlapcových radostí je fotbal. Fotbalový míč, dres a další věci zabalila loni chlapci do vánočního balíčku rodina z Olomoucka. „Jé, Manchester United! Duže djakuju,“ byl Vlad nadšený. Dárci se trefili do černého, přesto chlapce potěšilo ještě něco víc. „Důležité je, že někdo chce druhému udělat radost. Budu se učit česky a příště dárcům pošlu pozdrav v češtině,“ dodal tehdy třináctiletý Vlad. Arcidiecézní Charita Olomouc dopravuje dárky na Ukrajinu každý rok, letos má na seznamu 414 dětí. Čeští dárci si už většinu rozebrali k obdarování, zbývá posledních 37 dětí.

Pět mužů a čtyři ženy obdrželi letošní Cenu Charity Česká republika

Charita má mnoho tváří. Jsou to nejen tváře klientů, ale také osmi tisíc zaměstnanců. Patří mezi ně lidé různého vzdělání i schopností, které ovšem spojuje obětavost a zápal pro charitní dílo. Charita se snaží jejich přínos každoročně ocenit tím, že vybrané zástupce nominuje na Cenu Charity. Letos ji obdrželo devět zaměstnanců ze všech diecézí.

Festival Setkání národů doprovodí výstava příběhů z Afriky

Zajímá vás, odkud pocházejí cizinci, kteří žijí mezi námi? Pak se vydejte v úterý 13. listopadu do hradeckého Adalbertina na festival Setkání národů. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z africké Guineje a další interpreti ze Sýrie, Vietnamu, USA, Ukrajiny, Ruska nebo Arménie. Festival doprovodí také výstava příběhů z osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Tříkrálová sbírka pomáhá chudým Indům k univerzitnímu vzdělání

Vysoká inteligence a vynikající studijní výsledky často nestačí k tomu, aby se člověk dostal na vysokou školu. Mladí uchazeči potřebují také dobré rodinné zázemí, motivaci a v neposlední řadě i peníze. Pro nadané Indy ze sociálně slabých rodin proto bývá univerzitní vzdělání nesplnitelným snem.

Zveme vás do divadla Archa

Akcent na migraci je jednodenní setkání neziskových a kulturních organizací, které se uskuteční 3. listopadu 2018 v Divadle Archa v rámci festivalu dokumentárního divadla Akcent. Vedle řady nevládních organizací, sdružení a iniciativ zde Charita Česká republika představí své aktivity v oblasti migrace a integrace.

Na Vánoční balíčky se letos těší 414 chudých dětí z Ukrajiny

Chaloupka, ve které žijí dvě cizí rodiny. Nevede k ní silnice, cesta je bahnitá, plná děr. V ukrajinském Lopatynu takhle bydlí desetiletý Roman. Chlapec má Downův syndrom, rodina je chudá, loni neměla doma ani vánoční stromeček. O to víc chlapci udělal radost Vánoční balíček. Čeští dárci mu poslali sportovní bundu, papírové skládačky, hakisak a fotbalový míč. Arcidiecézní Charita Olomouc dopravuje dárky na Ukrajinu každý rok, letos má na seznamu 414 potřebných dětí, které zájemci z ČR mohou obdarovat. Je to o 73 dětí víc než loni...