Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Moja stáž v Charite Česká republika

Do Charity Česká republika som prišla na začiatku septembra 2018. Vysokú školu som ukončila v júni, a keď som sa dozvedela, že ešte do roka po štátniciach môžem v rámci projektu Erasmus+ absolvovať stáž financovanú grantom z Európskej únie, rozhodla som sa navštíviť stránky s ponukami stáží a vycestovať.

Na Sýrii nezapomínáme

Sýrii už osm let ničí válečný konflikt. Miliony lidí zůstávají ve strachu a nejistotě. Zmařené životy, zničená infrastruktura, zavřené a zdemolované školy a nemocnice. A zbytek světa jako by zapomněl...
My nezapomínáme.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Hledáme kreativní agenturu

Charita Česká republika hledá kreativní agenturu, která se zapojí do tvorby kampaňových materiálů pro evropský projekt TEACH, jenž se zabývá tématem humanitární pomoci a Europe Aid dobrovolnictvím. Tender je zaměřen na tvorbu jednotné identity kampaně včetně její grafické podoby (plakáty, letáky, newslettery, video spoty, mobilní výstava atp.). Komunikačními jazyky kampaně jsou čeština a angličtina. Zkušenost s prací pro neziskový sektor výhodou. Lhůta pro přihlášení vyprší 5. února.

Automobil pomáhá potřebným lidem na Ukrajině

Charita Česká republika získala díky finanční podpoře Moravskoslezského kraje osobní automobil, který bude moci využívat při humanitární a rozvojové pomoci, kterou poskytuje na Ukrajině. Automobil je určen k převozu nejen materiální pomoci, která míří k sociálně potřebným rodinám či jednotlivcům a také obětem stále trvajícího válečného konfliktu na východní Ukrajině, ale také pro výjezdy v rámci monitoringu projektů a pro zavádění projektů nových.

Automobil pomáhá potřebným na Ukrajině

Charita v Gruzii převzala dostavěné onkocentrum

V rámci projektu Charity Česká republika Výstavba onkologického centra v Zugdidi bylo dokončeno lékařské centrum a stavební firma Ltd Imecs oficiálně předala dostavěnou budovu Charitě.

Mezinárodní festival filmů o migraci

IOM (International Organization for Migration) srdečně zve na třetí ročník MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU FILMŮ O MIGRACI, který se uskuteční v Praze od 10. do 18. prosince 2018. Charita Česká republika je letos partnerem festivalu. Migrační koordinátorka Klára Boumová zde vystoupí hned v několik diskusích.

Výklad pracovníků poradny byl tlumočen do ruštiny a angličtiny

"Ve kterém roce skočila platnost haléřových mincí?" "Co jsou tarifní pásma v městské dopravě a kde se mění?"

Nejen takové otázky zazněly na Sociokulturním kurzu Finanční gramotnost, který pořádalo ve dvou termínech Centrum na podporu integrace cizinců pro Zlínský kraj. Určen byl občanům třetích zemí, mimo Evropskou unii. A erudované odpovědi dávali pracovníci Občanské poradny Charity Zlín.

Humanitární kontejner odjede ve čtvrtek do Afriky. Sbírka pro Zambii zaplnila 19 palet

Olomouc, Chiparamba - Přes půl tuny oblečení, téměř půl tuny látek do šicí dílny, desítky šicích strojů, berlí, lavic a židlí, zahradního náčiní, zemědělských nástrojů či koloběžek. To vše se podařilo nastřádat díky dárcům a firmám z celé České republiky. Sbírku na 19 paletách začne Arcidiecézní charita Olomouc nakládat do kamionu ve čtvrtek 6. prosince dopoledne. Poté vyrazí do Afriky. Věci z Kontejneru pro Zambii poslouží chlapcům, dívkám a rodinám zemědělců z vesnice Chiparamba. Mladí se naučí farmařit a šít, rodinám zase pomůže s obživou...