Machr na finance

Výběrové řízení: Ano
Kontaktní osoba: Barbora Pakostová

Machr na finance

Šéf financí humanitární a rozvojové pomoci v zahraničí

Motivační dopis pro budoucího člena manažerského týmu

Ahoj,

vím, že člověk si v jisté fázi kariéry říká, zda to, co dělá, mu přináší radost a dobrý pocit. Zda to, co dělá, někam směřuje a má to smysl. Také já jsem si v jednu chvíli řekl, že bych rád byl po čase v zahraničí nějaký čas s rodinou v Praze a pracoval na něčem, kde jsou vidět výsledky.

Tak přesně vypadá naše práce. Naše zahraniční angažmá se teď odehrává v 11 zemích jako jsou Zambie, Irák, Kambodža, Gruzie a další. Máme v současné době ve světě více než 130 zaměstnanců a v Praze je nás v oddělení 25. Přispíváme k tomu, aby lidé v různých částech světa měli podmínky k tomu, aby si v mnohém dokázali pomoct sami. Aby se jejich životy mohly proměňovat k lepšímu. Víme tedy, pro koho svou práci děláme, a že to co děláme, má smysl a velký přesah. Podívej se na náš web charita.cz nebo facebook a přesvědč se sám.

Baví mě to. Mám kolem sebe skvělé kolegy, se kterými se snadno na věcech dohodneme, a zároveň umíme společně zařídit, aby se věci hýbaly dopředu. Charita ČR má díky tomu teď ohromně našlápnuto. Jsem orientovaný na výsledky, mám rád dynamiku, společné tvoření a vymýšlení. Práce je sice hodně, ale domů chodím s dobrým pocitem a druhý den (i když sám velmi nerad vstávám) se do práce zase těším.

K tomu, aby i nadále všechno dobře fungovalo i z hlediska financí, potřebuji Tvé zkušenosti a Tvou pomoc. Hledám parťáka, který je oddaný správě financí. Někoho, kdo by se stal silným článkem naší manažerské skupiny. Kdo umí strategicky přemýšlet, hledat funkční řešení a zároveň být dobrým šéfem šikovným lidem, kteří mají na starosti finance jednotlivých zemí, ve kterých působíme.

Pokud máš zkušenosti s financemi třeba v menší neziskové organizaci nebo komerční firmě, rozumíš tomu, jak funguje projektový cyklus, rozpočtování, vnitřní procesy, finanční plánování, vztahy s donory a vedení lidí, jsi ten správný člověk pro nás. Je spousta věcí, které dělají finanční práci u nás ještě zajímavější - pracujeme v různých měnách, v různých kulturních a legislativních kontextech, peníze máme od různých donorů, kteří mají rozličné požadavky. Není to rutina.

A navíc. Můžeme Ti nabídnout respekt ke Tvé práci, velmi otevřený a férový přístup, důvěru a radost z toho, že se věci daří posouvat kupředu. Finanční odměna sice nebude taková jako v korporátním prostředí, ale snad to pro Tebe bude ok.

Tak co, jdeš do toho? Pošli nám prosím svůj životopis a na oplátku i Tvůj motivační dopis. Kdykoli se doptej na věci, které Tě zajímají, a které se do tohoto dopisu nevešly. Všechny dopisy si osobně přečtu.

Jirka Škvor

vedoucí oddělení rozvojové spolupráce a humanitární pomoci

In accordance with Regulation (EU) No 2016/679 of the European Parliament and of the Council concerning the protection of individuals with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data and repealing Directive 95/46 / EC (General Regulation on the protection of personal data) GDPR "); hereby declare that I agree with the processing and preservation of my personal data contained in my CV and other attachments and I agree with their use for the purposes of the selection procedure. This consent is granted to Charita Česká republika for one year from the date of sending the CV.