Charita Česká republika

Dobrovolník na překlady pro oddělení humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Z domova Dobrovolník co nejdříve výběrové řízení
Kontaktní osoba
Mgr. Adéla Procházková

výkonná asistentka humanitární a rozvojové pomoci
Tel.: 733 149 793 E-mail: adela.prochazkova@charita.cz

Chceš získat smysluplnou dobrovolnickou zkušenost v progresivní neziskové organizaci, která má stoletou tradici? Máš zájem prohloubit si své zkušenosti s jazykovými překlady a prací s textem nebo absolvovat školní praxi a zároveň získat znalosti z oblasti humanitární pomoci a rozvojové spolupráce? Potom se přidej k nám!

Proč zrovna u nás?

Jsme tým velmi schopných lidí, pod jejichž rukama se věci daří, umíme mezi sebou dobře spolupracovat a naše práce nás baví. V Praze je nás na oddělení 25 a ve světě máme v současné době více než 200 dalších zaměstnanců. Přispíváme k tomu, aby lidé v různých částech světa měli podmínky k tomu, aby si v mnohém dokázali pomoct sami. Aby se jejich životy mohly proměňovat k lepšímu. Víme tedy, pro koho svou práci děláme, a že to co děláme, má reálný dopad a přesah.

Všichni v Charitě máme jeden společný rys – jsme odhodlaní bojovat proti chudobě a sociálnímu vyloučení a podporovat udržitelný rozvoj a sociální spravedlnost, ať už v České republice nebo kdekoli ve světě. Máme oporu v celoevropské a celosvětové síti charit Caritas Europa a Caritas Internationalis, jsme držiteli akreditace Ministerstva vnitra v oblasti dobrovolnické služby a certifikace v rámci programu Evropské komise EU Aid Volunteers.

Více informací o dobrovolnické činnosti na našem oddělení lze nalézt na následujících stránkách: https://svet.charita.cz/volna-mista/staze-a-dobrovolnictvi/

Koho hledáme?

Spolehlivého a zároveň rychlého dobrovolníka, který by dokázal překládat různé typy textů. Oceníme zejména:

• výbornou znalost angličtiny (min. C1), studium překladatelství či tlumočnictví je velkou výhodou
  • schopnost práce s textem a jeho editací
  • spolehlivost a pečlivost
  • schopnost dodržovat smluvené termíny
  • ochotu zpracovat alespoň 2 překlady měsíčně

Na jak dlouho?

Na jednotlivé úkony i dlouhodobou spolupráci – záleží na dohodě. Nástup je možný ihned.

Co ti na oplátku nabízíme?

• spolupráci se zajímavými a zkušenými lidmi
  • zkušenost z fungování jedné z největších neziskovek v ČR
  • získání znalostí v oblasti dotačních žádostí pro rozvojové a humanitární projekty
  • potvrzení o absolvování praxe, dobrovolnické činnosti či doporučující dopis
  • práci z pohodlí domova

V případě, že Tě tato nabídka zaujala, pošli nám CV a pár vět o své motivaci na adela.prochazkova@charita.cz.

Těšíme se na Tebe! :)

Charita Česká republika