Charita Česká republika

HR generalista
Tel.: 731 679 100 E-mail: martina.stehnova@charita.cz

Ahoj,

pokud umíš dobře prodat to, co Tvůj zaměstnavatel (dobře a rád) dělá, pak jsi člověk pro nás!

Naše zahraniční angažmá se teď odehrává v 7 zemích, jako jsou například Zambie, Irák, Kambodža nebo Gruzie. Máme v současné době ve světě více než 200 zaměstnanců a v Praze je nás v oddělení 25. Přispíváme k tomu, aby lidé v různých částech světa měli podmínky k tomu, aby si v mnohém dokázali pomoct sami. Aby se jejich životy mohly proměňovat k lepšímu. Víme tedy, pro koho svou práci děláme, a že to co děláme, má reálný dopad a přesah.

Co bude tvou rolí?

Charita ČR má teď ohromně našlápnuto. Jedna z priorit, na kterou klademe velkou váhu, je naše péče o institucionální donory, prohloubení produktivní komunikace a spolupráce s nimi. Tvá role je opečovávat síť kontaktů u instituciálních donorů (především Evropská komise, agentury OSN, Česká rozvojová agentura, atd.), výborně znát jejich strategie, umět vyhledávat příležitosti, kde Charita Česká republika může využít své know-how a zkušenost. Zároveň funkčně spolupracovat s vedoucími našich misí v zahraničí, desk officery a regionálními manažery na centrále, být jim partnerem a rádcem, aby vše směřovalo k hlavnímu cíli: maximalizaci reputace a známosti Charity Česká republika u donorů. Do toho také patří proaktivní hledání nových příležitostí a kontaktů u donorů nových, sledování trendů, aby organizace byla na čele v inovacích a moderním uchopení humanitární pomoci a rozvojové spolupráce. S pozicí je spojeno i dost cestování, hlavně do Bruselu a dalších evropských měst, byť nyní v covidové době je to samozřejmě omezené.

Co od tebe potřebujeme?

• přesvědčivost, kreativitu, nápady, energii, a zároveň pečlivost a důslednost,
  • vstřícnost a pozitivní myšlení,
  • schopnost stručně, strukturovaně a přesvědčivě mluvit a psát o tom, co organizace dělá a umí,
  • mít perfektní znalost mluvené i psané angličtiny.

Co ti můžeme nabídnout?

Především respekt ke Tvé práci, velmi otevřený a férový přístup, důvěru a radost z toho, že se věci daří posouvat kupředu. Finanční odměna sice nebude taková jako v třeba v korporátním prostředí, ale snad to pro Tebe bude ok.

Tak co, jdeš do toho? Pošli nám prosím svůj životopis a motivační dopis a třeba i ukázku nějakého Tvého zajímavého projektu, který typově souvisí s touto pozicí. Kdykoli se doptej na věci, které Tě zajímají, a které se do tohoto dopisu nevešly. Všechny dopisy si osobně přečtu.

Jirka Škvor

vedoucí oddělení rozvojové spolupráce a humanitární pomoci

Mám zájem o tuto pozici