Charita Česká republika

Projekťák/čka globálního rozvojového vzdělávání a osvěty

Praha Plný úvazek co možná nejdříve výběrové řízení
Kontaktní osoba
Martina Stehnová

HR generalista
Tel.: 731 679 100 E-mail: martina.stehnova@charita.cz

Ahoj,

Baví tě vedení projektů? Znáš pojem logický rámec a víš kdy ho použít? Máš zkušenosti s organizováním akcí pro veřejnost, nebojíš se promluvit před více lidmi a baví tě vymýšlet zajímavá kreativní řešení pro koncepty akcí? Baví tě neformální vzdělávání a práce s mládeží? Máš alespoň částečně přehled o udržitelném rozvoji a problémech v rozvojových zemích? Pak hledáme právě Tebe!

Do týmu Globálního rozvojového vzdělávání a osvěty, který je nedílnou součástí oddělení humanitární pomoci a rozvojové spolupráce Charity Česká republika, hledáme projekťáka/projekťačku, který/á se nebojí výzev, má rozhled co se děje ve světě, dobré organizační schopnosti, je samostatný/á, nebojí se udělat rázné rozhodnutí a rád/a komunikuje s lidmi.

V rámci našich současných projektů se nejvíce zaměřujeme na šíření povědomí o tématech spojených s udržitelným rozvojem a celkově globální odpovědností a solidaritou jak u nás, tak ve světě. Zaměřujeme se hlavně na neformální vzdělávání mládeže ale i široké veřejnosti a probouzíme v lidech aktivní občanství. V rámci našich projektů realizujeme osvětové akce, workshopy či přednášky (pokud situace povolí). Ve spolupráci s profíky na daný obor vytváříme deskové či outdoorové hry, originální propagační a edukativní materiály, kampaně na sociálních sítích, fotografické výstavy, natáčíme rozhovory a podcasty apod

Náš ideální kandidát/ka by měl/a mít

• zkušenosti s projektovým řízením
  • prokazatelné zkušenosti s prací v neformálním vzdělávání a vedením dětských/mládežnických skupin
  • zkušenost s administrací Erasmus+ projektů je velkou výhodou
  • zkušenosti s organizací a koordinací akcí (přednášky, workshopy, eventy apod.)
  • základní znalost a zájem se rozvíjet v tématu udržitelného rozvoje

Projekťák u nás v týmu je člověk, který řeší jak administrativu projektu, tak samotnou implementaci projektových aktivit. Proto jsou období, kdy sedíme za počítačem a připravujeme reporty či řešíme strategie, jindy domlouváme spolupráci s dobrovolníky, komunikujeme s externími dodavateli či partnery a vyrážíme s kampaněmi po celé ČR, kde lidem na místě představujeme daná témata. Pro práci u nás je potřeba samostatnosti, flexibility a chuti hledat aktivně řešení v jakékoli situaci.. Sice občas vysedáváme v kanceláři déle než jiní kolegové, ale na druhou stranu nás to moc baví a máme skvělý tým a můžeme se na sebe spolehnout. Prostě to není jen o práci, ale celkově o našem životním postoji. Aktivity realizujeme v ČR, ale jsme součástí mezinárodních projektů, proto pravidelně jezdíme na meetingy do zahraniční a tak je pro nás klíčová i dobrá znalost angličtiny.

Můžeme Ti nabídnout respekt ke Tvé práci otevřený a férový přístup, od tebe očekáváme totéž. Na konec je nutno podotknout, že práce v nezisku není vždy jednoduchá a finanční odměna u nás není taková jako třeba v soukromém sektoru. Přesto u nás najdeš mnoho profíků, od kterých se můžeš ledasco přiučit a hlavně….kolik lidí v dnešní době může říci, že do práce chodí, protože ho prostě baví? U nás tomu tak je!

Tak co, jdeš do toho a přidáš se do našeho týmu? Pošli nám prosím svůj životopis a motivační dopis, kde se dozvíme, proč právě Ty jsi ten nejvhodnější kandidát/ka na tuhle pozici.

Pokud máš k pozici jakékoliv otázky, neváhejte se zeptat, velmi rádi je zodpovíme.

S pozdravem a snad brzy na viděnou u pohovoru,

Šárka Zápotocká

Programový manager GRV

P.S.: Nástup možný ihned! :-)