Libanon

Spolupráce s Charitou Libanon

Výbuch, který v srpnu 2020 zasáhl Bejrút, hlavní město Libanonu, byl poslední kapkou pro již tak nestabilní a zkoušenou zemi. Snaha vypořádat se s následky devastující exploze uvrhla Libanon do propasti hluboké hospodářské krize. Charita Česká republika ve spolupráci s dalšími organizacemi celosvětové sítě Charit pomohla zajistit okamžité a střednědobé potřeby lidí postižených výbuchem. Na tuto úspěšnou spolupráci nyní navazujeme a obnovujeme základní infrastrukturu země. Situace je obtížná z hlediska přístupu ke zdravotní péči a zejména ke vzdělání. Zvýšení dostupnosti a kvality základního vzdělání je jednou z hlavních výzev, kterým dnes Libanon čelí.

004090_05_085427

Charita zlepší dostupnost zdravotní péče pro 3000 lidí v Libanonu
15. září 2022 Aktuality

Charita zlepší dostupnost zdravotní péče pro 3000 lidí v Libanonu

Libanon zažívá ekonomickou krizi, která má výrazný sociální dopad. Zdražování se promítá do všech odvětví společnosti, včetně zdravotnictví. Místní si nemohou dovolit drahé lékařské ošetření, jejich zdravotní stav se proto výrazně zhoršuje. Charita Česká republika zahájila projekt, který zlepší dostupnost zdravotní péče. Celkem pomůžeme 3000 lidí, u nichž je situace nejkritičtější.

8 milionů z kostelní sbírky zvyšuje soběstačnost potřebných na Blízkém východě
19. května 2022 Aktuality

8 milionů z kostelní sbírky zvyšuje soběstačnost potřebných na Blízkém východě

Díky 8 milionům vybraným v kostelní sbírce může Charita Česká republika potřebným na Blízkém východě zajistit zdroj obživy pro sebe i svoje rodiny. Pomohli jsme ženám v rozjezdu vlastního podnikání, místním farmářům zprostředkovali znalosti a vybavení, aby dokázali hospodařit i při rostoucím nedostatku vody. Mladí lidé mohou díky naší podpoře dál studovat. Letošní kostelní sbírka na pomoc pronásledovaným křesťanům probíhá už tuto neděli 22. května.

Přeživší z Bejrútu vzpomíná na děsivý výbuch a děkuje Charitě za pomoc
5. srpna 2021 Aktuality

Přeživší z Bejrútu vzpomíná na děsivý výbuch a děkuje Charitě za pomoc

Ve středu 4. srpna uplynul přesně rok od ničivého výbuchu v Bejrútu, který připravil o život více než 200 lidí a zranil 17 500 dalších. Více než 250 000 lidí přišlo o střechu nad hlavou. Místní nadále potřebují pomoc a podpora zranitelných komunit v Libanonu je stejně důležitá jako kdykoli předtím. Díky českým dárcům, kteří poslali do sbírky na pomoc Libanonu přes 2 miliony korun, jsme mohli pomoci více než 300 000 lidem. Joseph je jedním z nich.

Následky exploze v Bejrútu: Charita pomohla 301 896 lidem
15. června 2021 Aktuality

Následky exploze v Bejrútu: Charita pomohla 301 896 lidem

V srpnu 2020 došlo v Bejrútu k výbuchu, při kterém zemřelo téměř 200 lidí a další tisíce byly zraněny. Charita Česká republika vyhlásila veřejnou sbírku, do které čeští dárci darovali přes 2 miliony korun. Děkujeme! A jak jsme tuto částku využili?