Jak pomáháme

Pomáháme tam, kde je nás třeba. Poskytujeme okamžitou humanitární pomoc lidem zasaženým válkou nebo přírodní katastrofou. V rámci rozvojové spolupráce pomáháme lidem postavit se na vlastní nohy a zajistit si obživu. Zaměřujeme se na rozvoj zdravotní a sociální péče a pracujeme na systémových změnách. Věnujeme se i globálnímu rozvojovému vzdělávání a osvětě.

Nevíme, jak válka zní, ale vidíme, jak je ničivá, říkají ukrajinští uprchlíci žijící v Moldavsku
3. října 2022 Aktuality

Tatiana a Alexandr jsou oba sluchově postižení. Být uprchlíkem je těžké za každé situace, být uprchlíkem se sluchovým postižením je ještě obtížnější. Tatiana a Alexandr neslyší sirény, nemohou jednoduše komunikovat na útěku a nerozumí tomu, co se kolem nich děje. V Moldavsku našli bezpečné útočiště a snaží se o návrat k normálnímu životu.

Charita pomáhá po ničivých záplavách v Pákistánu
30. září 2022 Aktuality

Charita pomáhá po ničivých záplavách v Pákistánu

Pákistán se potýká s důsledky bezprecedentních záplav, které přímo zasáhly na 33 milionů obyvatel země. Pod vodou zmizela třetina území Pákistánu, miliony Pákistánců přišly o zdroj obživy. Charitní síť pomáhá zasaženým lidem zajistit základní životní potřeby. Charita Česká republika přispěla na pomoc částkou 250 000 korun ze svého krizového fondu.

Opravuji ledničky a vydělávám si tím na živobytí, říká pětadvacetiletý uprchlík Nicholas
29. září 2022 Aktuality

Nicholas se narodil v Zambii, přesto má ale status uprchlíka. Jeho rodiče totiž pocházejí z Demokratické republiky Kongo, odkud utekli před krvavým násilím. V Zambii našli bezpečné útočiště, kde přišel na svět i jejich syn. Jako dítě uprchlíků ale nemá téměř žádnou šanci najít práci a uživit se. Díky podpoře od Charity má dnes Nicholas vlastní dílnu, ve které opravuje ledničky.

Včelařka Nana rozšiřuje svou živnost na gruzínském venkově
27. září 2022 Aktuality

Včelařka Nana rozšiřuje svou živnost na gruzínském venkově

Nana Dvalidze je 57letá včelařka, která žije v hornaté Gruzii. V regionu Rača se již léta zabývá produkcí medu. Ačkoli její med byl vždy vynikající, Nana měla zastaralé vybavení a mohla stáčet jen malé množství medu. Díky Charitě získala moderní zařízení, díky kterému mohla rozšířit svou malou živnost, a zaopatřit tak svou rodinu v regionu, který trápí vysoká nezaměstnanost a odkud lidé často odcházejí za prací do větších měst.

6 způsobů, jak Charita stále pomáhá lidem zasaženým válkou na Ukrajině
22. září 2022 Aktuality

6 způsobů, jak Charita stále pomáhá lidem zasaženým válkou na Ukrajině

Válka na Ukrajině trvá již více než půl roku. Za tu dobu přišly miliony lidí o domov, o možnost zabezpečit své rodiny a o normální život. Charita Česká republika od prvního dne války pomáhá lidem, kteří trpí kvůli ruské agresi.