Jak pomáháme

Pomáháme tam, kde je nás třeba. Poskytujeme okamžitou humanitární pomoc lidem zasaženým válkou nebo přírodní katastrofou. V rámci rozvojové spolupráce pomáháme lidem postavit se na vlastní nohy a zajistit si obživu. Zaměřujeme se na rozvoj zdravotní a sociální péče a pracujeme na systémových změnách. Věnujeme se i globálnímu rozvojovému vzdělávání a osvětě.

Mladá Syřanka si plní dětský sen o vlastní kavárně
20. června 2022 Aktuality

Mladá Syřanka si plní dětský sen o vlastní kavárně

Ačkoliv Asma Bbakir žije v zemi, kterou už přes 11 let zmítá občanská válka, nevzdává se svých dětských snů. Studentka vysoké školy ekonomie a managementu si díky vzdělávacímu kurzu od Charity otevřela vlastní podnik – malou kavárnu, která slouží zejména studentům či intelektuálům jako poklidné místo pro vzdělávání.

Charita pomáhá ukrajinským uprchlíkům v Moldavsku s návratem do normálního života
16. června 2022 Aktuality

Charita Česká republika poskytuje peněžní pomoc zranitelným ukrajinským uprchlíkům, kteří našli bezpečné útočiště v Moldavsku. První část z nich již obdržela finanční pomoc ve výši 2200 moldavských lei (cca 2660 korun). Tato podpora jim pokryje náklady na zajištění základních potřeb a podpoří jejich návrat do normálního života.

Pumulo ze Zambie má dnes díky Charitě vlastní obchod s potravinami
13. června 2022 Aktuality

Pumulo ze Zambie má dnes díky Charitě vlastní obchod s potravinami

Pro mnoho žen na zambijském venkově je otevření vlastního podnikání téměř nesplnitelným snem. Chybí jim kapitál, který na založení živnosti potřebují a který jim banky jen tak snadno neposkytnou. V Zambii jsme představili spořicí program, díky kterému si Pumulo Akombelwa našetřila na vlastní obchod s potravinami a zároveň si může dovolit platit školné svým dětem.

Máme mnoho tváří: Příběhy uprchlíků, kteří se díky Charitě staví na vlastní nohy
8. června 2022 Aktuality

„Odmala jsem snila o tom, že ze mě bude lékařka. Moje rodina si ale školu nemohla dovolit, říká nám sedmadvacetiletá Sigiro, uprchlice ze Rwandy, v zambijské nemocnici. „Charita mi pomohla zajistit stipendium a dnes je ze mě doktorka, pokračuje Sigiro spokojeně. Uprchlíky, jako je ona, podporujeme, aby se postavili na vlastní nohy. Mnohdy totiž stačí malá podpora na začátku, aby uprchlíci dokázali vzít život do vlastních rukou. Přečtěte si příběhy lidí, kterým takto pomáháme.

6 způsobů, jak Charita pomáhá lidem, kteří museli opustit své domovy
7. června 2022 Aktuality

6 způsobů, jak Charita pomáhá lidem, kteří museli opustit své domovy

Počet lidí, kteří byli donuceni opustit své domovy, se za posledních 10 let zdvojnásobil na současných 82,4 milionů běženců. Nejčastějšími důvody, proč lidé nedobrovolně opouštějí svoji rodnou zem či region, jsou dlouhotrvající válečné konflikty, politická perzekuce a v poslední době také problémy spojené s klimatickou změnou. Naše pomoc v  6 zemích světa se soustředí nejenom na zajištění základních životních potřeb, ale také na udržitelná řešení, díky kterým dáváme uprchlíkům šanci na lepší budoucnost.