Jak pomáháme

Pomáháme tam, kde je nás třeba. Poskytujeme okamžitou humanitární pomoc lidem zasaženým válkou nebo přírodní katastrofou. V rámci rozvojové spolupráce pomáháme lidem postavit se na vlastní nohy a zajistit si obživu. Zaměřujeme se na rozvoj zdravotní a sociální péče a pracujeme na systémových změnách. Věnujeme se i globálnímu rozvojovému vzdělávání a osvětě.

Ze stáže v Charitě mám skvělý pocit a lepší karmu, říká Adéla Karlová
28. července 2021 Aktuality

Ze stáže v Charitě mám skvělý pocit a lepší karmu, říká Adéla Karlová

Adéla Karlová je mladá studentka původem z Liberce, která se v červnu, když úspěšně odmaturovala a zakončila studium na mezinárodním gymnáziu, zapojila do Charity Česká republika jako stážistka. Působí v oddělení humanitární pomoci a rozvojové spolupráce v komunikačním týmu. S Adélou jsme si povídali o tom, co ji vedlo k tomu věnovat letní prázdniny stáži právě v Charitě a jak se jí s námi pracuje.

Jak jsme pomohli Elham dostat se znovu domů
26. července 2021 Aktuality

Jak jsme pomohli Elham dostat se znovu domů

Ninive v Iráku je jednou z nejúrodnějších oblastí v zemi. Samozvaný Islámský stát obyvatele ale vyhnal a kompletně zničil zemědělskou infrastrukturu. V loňském roce jsme pomohli navrátilcům v Ninive postavit se zpět na vlastní nohy. Jednou z těchto osob je i Elham.

Den, který mi navždy změnil život
22. července 2021 Aktuality

Den, který mi navždy změnil život

Zambie hostí přes 90 tisíc uprchlíků, kteří sem ve většině případů utekli před krvavými konflikty ze sousedních zemí. Příběhy lidí, jež v Zambii našli nový domov, jsou plné tragických událostí, kvůli kterým se museli vydat na útěk. Naše kolegyně Mika Mwambazi ze Zambie popisuje setkání se ženami z uprchlické komunity, na které nikdy nezapomene.

65letá Nani z Gruzie je důkazem toho, že včasná diagnóza rakoviny zachraňuje životy
21. července 2021 Aktuality

Díky screeningovému centru Zugdidi, které v Gruzii postavila Charita Česká republika s finanční podporou České rozvojové agentury, se 65letá Nani Saghrishvili dozvěděla o své diagnóze rakoviny prsu v raném stádiu, a úspěšně tak tuto nemoc porazila. „Jak říká můj doktor, odteď se mohu s rakovinou rozloučit už navždy,“ říká Nani s radostí.

Mongolsko zaplavily plasty. Jak Charita pomáhá se odpadu zbavit?
20. července 2021 Aktuality

Mongolsko zaplavily plasty. Jak Charita pomáhá se odpadu zbavit?

Mongolsko rovná se krásná a unikátní příroda, rozsáhlé stepi, nomádští pastevci a typické jurty. V poslední době ale zemi bohužel definuje i rychlá devastace životního prostředí. Země se začíná topit v odpadcích a nejhorší je situace zejména ve vyhlášených stepích. Kolegyně Mijidsuren z naší mise v Mongolsku nám přiblíží, jak Charita pomáhá chránit tamní přírodu.