Jak pomáháme

Pomáháme tam, kde je nás třeba. Poskytujeme okamžitou humanitární pomoc lidem zasaženým válkou nebo přírodní katastrofou. V rámci rozvojové spolupráce pomáháme lidem postavit se na vlastní nohy a zajistit si obživu. Zaměřujeme se na rozvoj zdravotní a sociální péče a pracujeme na systémových změnách. Věnujeme se i globálnímu rozvojovému vzdělávání a osvětě.

Masoud přišel kvůli válce o všechno. Díky Charitě dokázal obnovit své živobytí
25. listopadu 2021 Aktuality

Masoud přišel kvůli válce o všechno. Díky Charitě dokázal obnovit své živobytí

Masoud Ablahad Ishaq je 53letý muž z iráckého města Bashiqa. Svůj rodný kraj musel opustit kvůli válce a teprve poté, co byla oblast osvobozena od tzv. Islámského státu, se Masoud vrátil do Bashiqy. Po návratu musel vynaložit veškeré své životní úspory na rekonstrukci zničeného obydlí a nezbývaly mu peníze na obnovu vlastní živnosti. Díky finanční pomoci od Charity se nyní může opět postavit na vlastní nohy.

Moldavané jsou příjemní a pohostinní lidé a taky skvěle vaří, říká Evžen Diviš z Charity ČR
24. listopadu 2021 Aktuality

Pravidelné monitorovací cesty na zahraniční mise Charity jsou nezbytnou součástí naší práce. Umožňují nám nejen upevnit vztahy s kolegy na misích, ale také potkat se s důležitými lokálními i mezinárodními partnery a donory a samozřejmě také vidět výsledky naší práce naživo. Kvůli pandemii koronaviru jsme nemohli na mise vyrážet tak často, jak jsme zvyklí. Evžen Diviš, regionální manažer Charity Česká republika, se nedávno vrátil z monitorovací cesty po Moldavsku, kam vyrazil po bezmála dvou letech.

Červená středa podpoří oběti pronásledované z náboženských důvodů
23. listopadu 2021 Aktuality

Červená středa podpoří oběti pronásledované z náboženských důvodů

Již 24. listopadu 2021 proběhne další ročník akce Červená středa, která má za cíl vyjádřit podporu lidem, kteří jsou pronásledováni, utlačováni nebo jinak znevýhodňováni kvůli své víře. Akce probíhající v České republice nejen připomenou situaci utiskovaných věřících, ale výtěžek benefice zároveň poputuje na obnovu dominikánské misie při kostele Panny Marie s hodinami v iráckém Mosulu.

Jeden den na misi Charity: Podívejte se s námi do Mongolska
22. listopadu 2021 Aktuality

Jeden den na misi Charity: Podívejte se s námi do Mongolska

Zajímá vás, jak se pracuje na našich misích v zahraničí? Připravili jsme pro vás sérii krátkých videí, prostřednictvím kterých vás naši kolegové ze světa provedou svým pracovním dnem. Pokračujeme druhým videem z Mongolska, na cestu nás vezme Bayanjargal Batbayar z místního týmu.

Uprchlíci v Zambii mohou studovat na univerzitě. Díky stipendiím DAFI a pomoci Charity
18. listopadu 2021 Aktuality

Vzdělání je velmi důležité, ne vždy je ale snadno dostupné. Obzvlášť pro uprchlíky, kteří si nemohou dovolit vysoké poplatky za studium na vysokých školách. I pro ně ale existuje naděje, která se nazývá DAFI stipendia. Díky nim mohou uprchlíci v Zambii pokračovat ve studiu, a získat tak šanci na lepší budoucnost.