Podpořte nás

Váš příspěvek má smysl. Díky podpoře od dárců, jako jste vy, můžeme pomáhat tam, kde nás lidé nejvíce potřebují.

Po celém světě poskytujeme humanitární pomoc lidem zasaženým přírodní katastrofou nebo válečným konfliktem. V rámci rozvojové spolupráce se zaměřujeme na znevýhodněné oblasti, v nichž lidem pomáháme budovat vlastní zdroje obživy, podporujeme zemědělství a rozvoj venkova či zvyšujeme dostupnost a kvalitu zdravotních a sociálních služeb.

Děkujeme za vaši pomoc

Odesláním finančního příspěvku dává dárce souhlas se zasláním potvrzení
o daru a informací, jakým způsobem byl finanční dar využit.

Foto: Michal Gálik

„Je to srdce, které rozdává. Ruce už jenom dávají.“

Jak ještě můžete pomoci?

Svůj dar nám můžete rovnou zaslat na bankovní účet 55660022/0800

a díky zvolenému variabilnímu symbolu sami určíte, kde vaše peníze pomohou.
VS 153 Gruzie
VS 400 Humanitární fond pro mimořádné události
VS 180 Irák
VS 125 Moldavsko
VS 148 Mongolsko
VS 157 Náhorní Karabach
VS 182 Sýrie
VS 205 Zambie

Svůj příspěvek můžete zaslat pomocí DMS na číslo 87 777

Jednorázový příspěvek:
DMS CHARITASVET 30
DMS CHARITASVET 60
DMS CHARITASVET 90
Pravidelný měsíční příspěvek:
DMS TRV CHARITASVET 30
DMS TRV CHARITASVET 60
DMS TRV CHARITASVET 90
Matthieu ALEXANDRE

Staň se dobrovolníkem v našem oddělení

Chceš být součástí uznávané neziskové organizace, která působí v řadě zemí světa? Zajímáš se o humanitární pomoc a rozvojovou spolupráci? Naplňuje tě smysluplná činnost a chtěl/a bys přispět k zahraniční práci Charity Česká republika? Přidej se k nám jako dobrovolník nebo stážista!

Více o stáži

Odesláním daru souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Svůj dar si můžete odečíst z daní.

Jak peníze dárců pomáhají?

Chcete dostávat pravidelné informace o tom, jak vaše peníze pomáhají?

PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Mladí Mongolové sdílejí, co se naučili díky dobrovolnictví
16. září 2021 Aktuality

Mladí Mongolové sdílejí, co se naučili díky dobrovolnictví

Charita Česká republika v Mongolsku pomáhá zapojit mladé do aktivní účasti ve společnosti. Organizujeme například mediální kampaň iVolunteer, ve které mongolské mládeži představujeme výhody dobrovolnictví. Jak dobrovolnictví ovlivňuje mladé lidi, jaké změny přináší do jejich života a jak mění jejich pohled na život? O svůj příběh se v rámci podpory kampaně iVolunteer podělili mladí Mongolové, kteří díky pomáhání své komunitě rozvíjejí a poznávají sebe sama.

Jak se nám daří zapojovat zemědělce v Zambii do pomoci vlastním komunitám
13. září 2021 Aktuality

Jak se nám daří zapojovat zemědělce v Zambii do pomoci vlastním komunitám

Alex Mape žije v zambijské oblasti Mantapala, ve vesnici Semawe, která leží hned vedle velkého uprchlického tábora. Má ženu a tři děti a je jedním z lidí, kterým pomoc Charity Česká republika podle jeho vlastních slov zlepšila život.

Charita Česká republika vyhlašuje sbírku Charita pro Afghánistán
7. září 2021 Aktuality

Charita Česká republika vyhlašuje sbírku Charita pro Afghánistán

Afghánistán se dlouhodobě potýká s konflikty, dopady změn klimatu a chudobou. Nedávné znovuovládnutí země Tálibánem povede nevyhnutelně k prohloubení humanitární krize a významnému zhoršení bezpečnostní situace v zemi. Velkému množství Afghánců nezbyde než ze země uprchnout a hledat bezpečnější místo k životu. Očekává se významný nárůst počtu uprchlíků v okolních státech. V reakci na situaci vyhlašuje Charita Česká republika sbírku Charita pro Afghánistán na pomoc uprchlíkům v sousedních zemích.

Poznejte Charitu: Finance a Irák s Michaelou Čermákovou
6. září 2021 Aktuality

Poznejte Charitu: Finance a Irák s Michaelou Čermákovou

Zajímá vás, jak vypadá práce v zahraničním oddělení Charity Česká republika? Připravili jsme pro vás několik rozhovorů, ve kterých vám představíme naše kolegy a přiblížíme vám zákulisí naší pomoci ve světě. Jako první jsme vyzpovídali Michaelu Čermákovou - seniorní finanční koordinátorku naší zahraniční sekce. Velkou částí neziskové oblasti jsou totiž i finance a Michaela nám přiblíží, jak se s nimi v Charitě pracuje. A také nám poví o své nedávné cestě na misi do Iráku.