Podpořte nás

Váš příspěvek má smysl. Díky podpoře od dárců, jako jste vy, můžeme pomáhat tam, kde nás lidé nejvíce potřebují.

Po celém světě poskytujeme humanitární pomoc lidem zasaženým přírodní katastrofou nebo válečným konfliktem. V rámci rozvojové spolupráce se zaměřujeme na znevýhodněné oblasti, v nichž lidem pomáháme budovat vlastní zdroje obživy, podporujeme zemědělství a rozvoj venkova či zvyšujeme dostupnost a kvalitu zdravotních a sociálních služeb.

Děkujeme za vaši pomoc

Odesláním finančního příspěvku dává dárce souhlas se zasláním potvrzení
o daru a informací, jakým způsobem byl finanční dar využit.

Foto: Michal Gálik

„Je to srdce, které rozdává. Ruce už jenom dávají.“

Jak ještě můžete pomoci?

Svůj dar nám můžete rovnou zaslat na bankovní účet 55660022/0800

a díky zvolenému variabilnímu symbolu sami určíte, kde vaše peníze pomohou.
VS 153 Gruzie
VS 400 Humanitární fond pro mimořádné události
VS 180 Irák
VS 125 Moldavsko
VS 148 Mongolsko
VS 182 Sýrie
VS 104 Ukrajina
VS 205 Zambie

Svůj příspěvek můžete zaslat pomocí DMS na číslo 87 777

Jednorázový příspěvek:
DMS CHARITASVET 30
DMS CHARITASVET 60
DMS CHARITASVET 90
Pravidelný měsíční příspěvek:
DMS TRV CHARITASVET 30
DMS TRV CHARITASVET 60
DMS TRV CHARITASVET 90
Matthieu ALEXANDRE

Staň se dobrovolníkem v našem oddělení

Chceš být součástí uznávané neziskové organizace, která působí v řadě zemí světa? Zajímáš se o humanitární pomoc a rozvojovou spolupráci? Naplňuje tě smysluplná činnost a chtěl/a bys přispět k zahraniční práci Charity Česká republika? Přidej se k nám jako dobrovolník nebo stážista!

VÍCE O STÁŽÍCH

Odesláním daru souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Svůj dar si můžete odečíst z daní.

Jak peníze dárců pomáhají?

Chcete dostávat pravidelné informace o tom, jak vaše peníze pomáhají?

PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Charita pomáhá ukrajinským uprchlíkům v Moldavsku zvládnout tuhou zimu
26. ledna 2023 Aktuality

Charita pomáhá ukrajinským uprchlíkům v Moldavsku zvládnout tuhou zimu

Moldavsko, nejmenší sousední stát Ukrajiny, přijalo doposud vůbec nejvíce uprchlíků v přepočtu na obyvatele. Od začátku ruské agrese překročilo hranice Moldavska téměř 700 tisíc uprchlíků a kolem 100 tisíc jich v zemi nadále zůstává. Mnozí z nich si s sebou nestačili vzít víc než jeden kufr s oblečením. Charita proto uprchlíkům poskytuje přímou finanční pomoc, aby si mohli nakoupit oblečení, a přečkat tak zimu v teple.

Bez podpory Charity bych nevystudovala. Dnes je ze mě lékařka, říká mladá uprchlice Sigiro
23. ledna 2023 Aktuality

Před vstupem do velké nemocnice v hlavním městě Zambie Lusace je rušno. Přijíždějící návštěvníci se snaží najít parkovací místo a troubí na tvořící se kolonu. U vchodu pouliční prodavači nabízejí trsy banánů nebo třeba smažené brambory. Na plastových židličkách u jednoho z provizorních bister sedí pár zaměstnanců nemocnice, kteří si sem odběhli na polední pauzu zahnat hlad. Uvnitř velké nemocnice, na klinice dětské chirurgie, je ale klid.

9 největších úspěchů Charity ve světě za rok 2022
5. ledna 2023 Aktuality

9 největších úspěchů Charity ve světě za rok 2022

Zní to jako klišé, rok 2022 byl ale opravdu jako žádný jiný. V Charitě jsme se naplno ponořili do pomoci lidem zasaženým válkou na Ukrajině. Do země jsme okamžitě vyslali humanitární pomoc a uprchlíky z Ukrajiny jsme podporovali také v Moldavsku i v České republice. Pomáhali jsme ale i jinde. Ať už farmářům v Zambii odolávat změnám klimatu či gruzínskému státu při přesunu osob s postižením z velkých ústavů do komunitní péče domácího typu. Podívejte se na naše největší úspěchy za rok 2022.

6 způsobů, jak Charita stále pomáhá lidem zasaženým válkou na Ukrajině
16. prosince 2022 Aktuality

6 způsobů, jak Charita stále pomáhá lidem zasaženým válkou na Ukrajině

Válka na Ukrajině trvá již více než tři čtvrtě roku. Za tu dobu přišly miliony lidí o domov, o možnost zabezpečit své rodiny a o normální život. Charita Česká republika od prvního dne války pomáhá lidem, kteří trpí kvůli ruské agresi.