Podpořte nás

Váš příspěvek má smysl. Díky podpoře od dárců, jako jste vy, můžeme pomáhat tam, kde nás lidé nejvíce potřebují.

Po celém světě poskytujeme humanitární pomoc lidem zasaženým přírodní katastrofou nebo válečným konfliktem. V rámci rozvojové spolupráce se zaměřujeme na znevýhodněné oblasti, v nichž lidem pomáháme budovat vlastní zdroje obživy, podporujeme zemědělství a rozvoj venkova či zvyšujeme dostupnost a kvalitu zdravotních a sociálních služeb.

Děkujeme za vaši pomoc

Odesláním finančního příspěvku dává dárce souhlas se zasláním potvrzení
o daru a informací, jakým způsobem byl finanční dar využit.

Foto: Michal Gálik

„Je to srdce, které rozdává. Ruce už jenom dávají.“

Jak ještě můžete pomoci?

Svůj dar nám můžete rovnou zaslat na bankovní účet 55660022/0800

a díky zvolenému variabilnímu symbolu sami určíte, kde vaše peníze pomohou.
VS 153 Gruzie
VS 400 Humanitární fond pro mimořádné události
VS 180 Irák
VS 125 Moldavsko
VS 148 Mongolsko
VS 157 Náhorní Karabach
VS 182 Sýrie
VS 205 Zambie

Svůj příspěvek můžete zaslat pomocí DMS na číslo 87 777

Jednorázový příspěvek:
DMS CHARITASVET 30
DMS CHARITASVET 60
DMS CHARITASVET 90
Pravidelný měsíční příspěvek:
DMS TRV CHARITASVET 30
DMS TRV CHARITASVET 60
DMS TRV CHARITASVET 90
Matthieu ALEXANDRE

Staň se dobrovolníkem v našem oddělení

Chceš být součástí uznávané neziskové organizace, která působí v řadě zemí světa? Zajímáš se o humanitární pomoc a rozvojovou spolupráci? Naplňuje tě smysluplná činnost a chtěl/a bys přispět k zahraniční práci Charity Česká republika? Přidej se k nám jako dobrovolník nebo stážista!

Více o stáži

Odesláním daru souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Svůj dar si můžete odečíst z daní.

Jak peníze dárců pomáhají?

Chcete dostávat pravidelné informace o tom, jak vaše peníze pomáhají?

PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Masoud přišel kvůli válce o všechno. Díky Charitě dokázal obnovit své živobytí
25. listopadu 2021 Aktuality

Masoud přišel kvůli válce o všechno. Díky Charitě dokázal obnovit své živobytí

Masoud Ablahad Ishaq je 53letý muž z iráckého města Bashiqa. Svůj rodný kraj musel opustit kvůli válce a teprve poté, co byla oblast osvobozena od tzv. Islámského státu, se Masoud vrátil do Bashiqy. Po návratu musel vynaložit veškeré své životní úspory na rekonstrukci zničeného obydlí a nezbývaly mu peníze na obnovu vlastní živnosti. Díky finanční pomoci od Charity se nyní může opět postavit na vlastní nohy.

Uprchlíci v Zambii mohou studovat na univerzitě. Díky stipendiím DAFI a pomoci Charity
18. listopadu 2021 Aktuality

Vzdělání je velmi důležité, ne vždy je ale snadno dostupné. Obzvlášť pro uprchlíky, kteří si nemohou dovolit vysoké poplatky za studium na vysokých školách. I pro ně ale existuje naděje, která se nazývá DAFI stipendia. Díky nim mohou uprchlíci v Zambii pokračovat ve studiu, a získat tak šanci na lepší budoucnost.

Screeningové středisko v Zugdidi zachraňuje životy lidí z regionu Samegrelo-Horní Svanetie v Gruzii
15. listopadu 2021 Aktuality

Už od roku 2010 vede Charita Česká republika v gruzínském kraji Samegrelo-Horní Svanetie informační kampaně na téma prevence rakoviny a její včasné detekce. Původně poskytovala naše organizace lékařské prohlídky ve zdejších vesnicích formou mobilní kliniky. Mnoho lidí však potřebovalo i další zdravotní služby, za kterými se museli vydat do vzdáleného hlavního města Tbilisi. S finanční podporou od ČRA postavila Charita Česká republika v roce 2019 v Zugdidi screeningové středisko, které nabízí státní screeningové služby lidem ze západní Gruzie. Během dvou let využilo tyto služby více než 7 000 lidí.

Muhammed díky našemu školení získal stabilní práci a dokáže zaopatřit svou rodinu
11. listopadu 2021 Aktuality

Muhammedovi je 45 let a stejně jako jeho rodiče a před nimi jeho prarodiče odjakživa pracoval jako pastýř na venkově v irácké provincii Hít. Kvůli konfliktu musel ale z rodné oblasti utéct a prošel si těžkými chvílemi, kdy ho unesli rebelové ze samozvaného Islámského státu. Poté, co se vrátil do Hítu, dlouho nemohl najít práci a zajistit finančně svou rodinu. Díky našemu školení má dnes stabilní příjem a jak sám říká - vrátila se mu naděje.