Podpořte nás

Váš příspěvek má smysl. Díky podpoře od dárců, jako jste vy, můžeme pomáhat tam, kde nás lidé nejvíce potřebují.

Po celém světě poskytujeme humanitární pomoc lidem zasaženým přírodní katastrofou nebo válečným konfliktem. V rámci rozvojové spolupráce se zaměřujeme na znevýhodněné oblasti, v nichž lidem pomáháme budovat vlastní zdroje obživy, podporujeme zemědělství a rozvoj venkova či zvyšujeme dostupnost a kvalitu zdravotních a sociálních služeb.

Děkujeme za vaši pomoc

Odesláním finančního příspěvku dává dárce souhlas se zasláním potvrzení
o daru a informací, jakým způsobem byl finanční dar využit.

Foto: Michal Gálik

„Je to srdce, které rozdává. Ruce už jenom dávají.“

Jak ještě můžete pomoci?

Svůj dar nám můžete rovnou zaslat na bankovní účet 55660022/0800

a díky zvolenému variabilnímu symbolu sami určíte, kde vaše peníze pomohou.
VS 153 Gruzie
VS 400 Humanitární fond pro mimořádné události
VS 180 Irák
VS 125 Moldavsko
VS 148 Mongolsko
VS 157 Náhorní Karabach
VS 182 Sýrie
VS 205 Zambie

Svůj příspěvek můžete zaslat pomocí DMS na číslo 87 777

Jednorázový příspěvek:
DMS CHARITASVET 30
DMS CHARITASVET 60
DMS CHARITASVET 90
Pravidelný měsíční příspěvek:
DMS TRV CHARITASVET 30
DMS TRV CHARITASVET 60
DMS TRV CHARITASVET 90
Matthieu ALEXANDRE

Staň se dobrovolníkem v našem oddělení

Chceš být součástí uznávané neziskové organizace, která působí v řadě zemí světa? Zajímáš se o humanitární pomoc a rozvojovou spolupráci? Naplňuje tě smysluplná činnost a chtěl/a bys přispět k zahraniční práci Charity Česká republika? Přidej se k nám jako dobrovolník nebo stážista!

Více o stáži

Odesláním daru souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Svůj dar si můžete odečíst z daní.

Jak peníze dárců pomáhají?

Chcete dostávat pravidelné informace o tom, jak vaše peníze pomáhají?

PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Jak se mládež v Mongolsku zapojuje do politiky
16. června 2021 Aktuality

Jak se mládež v Mongolsku zapojuje do politiky

Demokratické vlády po celém světě často nezvládají zapojovat mladé lidi a naslouchat jim. Mladí se mohou cítit, jako kdyby jejich hlas neměl váhu a že jejich problémy nejsou brány vážně. Dnešní mladí lidé jsou přitom ti, kteří budou s dopady politických rozhodnutí, ať už dobrými, nebo ne, žít déle než kdokoliv jiný. Charita Česká republika v Mongolsku této mládeži dává platformu a příležitost, jak se do veřejného dění zapojit.

Následky exploze v Bejrútu: Charita pomohla 301 896 lidem
15. června 2021 Aktuality

Následky exploze v Bejrútu: Charita pomohla 301 896 lidem

V srpnu 2020 došlo v Bejrútu k výbuchu, při kterém zemřelo téměř 200 lidí a další tisíce byly zraněny. Charita Česká republika vyhlásila veřejnou sbírku, do které čeští dárci darovali přes 2 miliony korun. Děkujeme! A jak jsme tuto částku využili?

Charita pomáhá uprchlíkům v Zambii postavit se na vlastní nohy
14. června 2021 Aktuality

Charita pomáhá uprchlíkům v Zambii postavit se na vlastní nohy

V Zambii žije v současnosti přes 90 tisíc uprchlíků, kteří museli opustit své domovy kvůli bojům, pronásledování, násilným konfliktům či přírodním katastrofám. Pandemie koronaviru ještě zhoršila situaci vysídlených lidí, kteří jsou mnohem zranitelnější. Charita Česká republika pomáhá uprchlíkům v Zambii zlepšit životní podmínky, zapojuje je do společnosti a dává jim šanci na lepší budoucnost.

Obyvatel Gazy Khaled: Zrovna jsem si hrál se svými synovci, když náš dům zasáhla bomba
11. června 2021 Aktuality

Nedávnou eskalaci konfliktu mezi Izraelem a Palestinou ukončilo po 11 dnech křehké příměří. I když se situace v Gaze v posledních dnech zlepšuje, následky náletů jsou stále zjevné a obyvatelé Gazy potřebují okamžitou pomoc. Z domu, kde bydlel mladý Palestinec Khaled Al Manfoukh, zbyly jen trosky. A není sám. Své domovy muselo opustit na 72 000 lidí. Řadě z nich zbyla na místo, kterému dřív říkali domov, jen vzpomínka.