Charita pro Ukrajinu

Funds from the collection will help provide basic life necessities to people affected by the war.

Invaze ruských vojsk na Ukrajinu a zuřící válka dramaticky prohlubují bezpečnostní i humanitární situaci v zemi. Ta se v důsledku vleklého ozbrojeného konfliktu na východě země potýká s dlouhodobou humanitární krizí. Před válkou uprchlo již na 14 milionů obyvatel Ukrajiny, přes 6,6 milionu z nich za hranice země. Uprchlíci i ti, kteří zatím ve svých domovech zůstávají, potřebují pomoc se zajištěním základních životních potřeb.

Ve spolupráci s naším dlouhodobým partnerem, Charitou Ukrajina, se v rámci bezprostřední pomoci obyvatelům Ukrajiny zasaženým válkou soustředíme na zajištění základních potřeb, jako jsou voda, potraviny, hygienické potřeby či přístřeší. Součástí intervence je i poskytnutí psychologické pomoci. Charita Česká republika také poskytuje nové modulární ubytování pro vysídlené osoby na Ukrajině a vylepšuje dodávku vody a hygienické služby. Zároveň pomáháme ukrajinským uprchlíkům v České republice a v Moldavsku.

Výtěžek sbírky pomůže lidem zasaženým válkou zajistit základní životní potřeby.

Děkujeme všem, kteří se obyvatelům Ukrajiny v téhle těžké době rozhodnou pomoci

Bankovním převodem nebo kartou

Převodem na sbírkový účet