COVID-19

Charita Česká republika zavedla v Gruzii systém COVID Lab, který pomáhá zvládnout pandemii Covid-19
24. března 2021 Aktuality

Charita Česká republika pomáhá Gruzíncům rychle a efektivně monitorovat šíření nákazy koronaviru. Díky intenzivnímu jednání s gruzínským Ministerstvem zdravotnictví vyvinula specializovanou platformu, takzvaný COVID Lab. Tato platforma slouží k přehlednému sběru dat o nových případech výskytu koronaviru a pomáhá zabránit zbytečnému testování. V Gruzii jsme letos zavedli také informační systém, který usnadní organizaci očkování proti onemocnění Covid-19.

Život na misi během pandemie koronaviru: Jak to vypadá v Gruzii?
11. března 2021 Aktuality

Život na misi během pandemie koronaviru: Jak to vypadá v Gruzii?

Už více než rok se celý svět potýká s pandemií koronaviru. Zajímá vás, jak se s ní vypořádaly mise Charity Česká republika? Gruzie pomalu otevírá služby i hranice a připravuje se na očkování. Jak pandemie ovlivnila naši práci a co se nejvíce změnilo?

Život na misi během pandemie koronaviru: Jak to vypadá v Mongolsku?
16. února 2021 Aktuality

Život na misi během pandemie koronaviru: Jak to vypadá v Mongolsku?

Onemocnění Covid-19 je už téměř rok součástí našich životů. Zajímá vás, jak se s pandemií vypořádaly mise Charity Česká republika ve světě? Mongolsko zaznamenalo první případ lokálně přenášené nákazy až v listopadu. Už od začátku loňského roku ale zavádělo opatření. Co se změnilo na naší práci a jak jsme pomáhali lidem, které krize těžce zasáhla? Odpovídá Jana Žilková, vedoucí mise Charity Česká republika v Mongolsku.

Charita zahájila v Gruzii spolupráci s Visegrádským fondem a zaměří se na posílení zdravotní péče
12. února 2021 Aktuality

Od začátku pandemie Covid-19 pomáhá Charita Česká republika gruzínskému zdravotnímu systému tak, aby mohl rychle reagovat na náhlé překážky. Díky novému partnerství s Visegrádským fondem podpoří Charita takzvané Covid hotely a také lékaře na gruzínském venkově.

Urgentní výzva Caritas Internationalis: Vakcíny proti Covid-19 musí dostat i rozvojové země
9. února 2021 Aktuality

Organizace Caritas Internationalis, jejímž je Charita Česká republika členem, v nejnovějším prohlášení vyzývá OSN a odpovědné činitele, aby urgentně řešili přístup rozvojových zemí k vakcíně proti koronaviru. Podle Caritas Internationalis není distribuce vakcín spravedlivá a zapomíná se při ní na chudé státy.