„Stojíme za Aleppem,“ hlásají světové Charity
20. prosince 2016 Sýrie

„Stojíme za Aleppem,“ hlásají světové Charity

Caritas Internationalis obnovila svoji výzvu k nastolení míru v Sýrii. Vláda nyní kontroluje východ Aleppa. Celý svět se přitom obává o více než 250 000 civilistů, kteří se na místě stále nachází, a pro něž Charita vyšetřila nouzové finanční prostředky. Současně vyzvala k okamžitému ukončení konfliktu, přísunu humanitární pomoci a ochraně civilistů.

Sýrie v současnosti patří k největším humanitárním výzvám. Okolo 13,5 milionu lidí zde potřebuje pomoc, 6,5 milionu nuceně odešlo ze svých domovů. Skrze mezinárodní charitní síť dosud Sýrii 870 tisíc lidí z celého světa věnovalo částku 43,6 milionu dolarů.

Dílo umělce Tammama Azzama na podporu kampaně "Mír je možný".„Všichni stojíme za Aleppem,“ uvedl patriarcha melchitské řeckokatolické církve Řehoř III. Laham. „Děkujeme všem, kdo podporují Aleppo zvenčí, čímž zmenšují utrpení jeho bývalých obyvatel, kteří se snad jednou navrátí do svého milovaného města“

Charita pověřila syrského uprchlíka Tammama Azzama, aby vytvořil umělecké dílo, které odráží naději na mír v Sýrii. Dílo zveřejnila organizace na Twitteru se slovy: „Snění o míru v Sýrii o těchto Vánocích“.

Současně sestavila krátký animovaný film (ZDE), který využívá obrázky ze zničených měst v zemi.