Smysluplný dar

Pořízením Smysluplného daru přispějete ke zlepšení podmínek lidí ve znevýhodněných regionech světa. Pomůžete jim postavit se na vlastní nohy a dáte jim šanci na lepší život. Svým darem jim umožníte si dlouhodobě zajistit obživu a soběstačnost. Podpora těchto aktivit představuje nejúčinnější formu pomoci a dává smysl.

Dárkový certifikát Vám pošleme obratem, nejpozději do 3 dnů od přijetí platby na Váš e-mail. Pak už jen stačí certifikát vytisknout, zabalit a darovat pod stromeček. Ať i Vaši blízcí zažijí radost z darování pomoci.

Tímto darem věnujete lidem v nouzi šanci na lepší život. 100 % ceny darovacího certifikátu putuje na pomoc lidem ve znevýhodněných regionech. Smysluplný dar symbolizuje konkrétní formu pomoci.

Chci darovat

Jak Smysluplný dar pomáhá

Uživit rodinu už není jen sen

Eman žije ve velmi tradičním iráckém regionu. Odjakživa si přála stát se švadlenou. Postavit se na vlastní nohy ale není pro ženy v Iráku snadné. Díky Charitě se Eman zúčastnila kurzu podnikatelských dovedností a naučila se, jak vést vlastní živnost. Navíc získala drobný grant do začátku, za který si pořídila šicí stroj a látky.

Dnes je tahle maminka 5 dětí vyhledávanou švadlenou a pomáhá zajistit rodině obživu. „Jsem šťastná, že mohu přispívat do rodinného rozpočtu. Plánuji svoji živnost rozšířit a nabízet větší množství látek, ze kterých si mohou zákazníci vybírat,“ říká spokojeně Eman.

Darujte soběstačnost ženám

Umění šít mění život dvou generací

Beya žije v jedné z uprchlických osad v Zambii. Uprchlíci mají v zemi velmi málo příležitostí, jak se uživit. Beya navíc neměla žádnou dovednost, která by jí a jejím třem dětem zajistila živobytí. Díky pomoci Charity se ale vyučila se na švadlenu a to jí změnilo život.

„Neměla jsem žádnou dovednost, za kterou bych mohla dostat zaplaceno. Když jsem se dozvěděla o tom, že Charita v naší osadě podporuje uprchlíky, aby se naučili řemeslo, okamžitě jsem se přihlásila,“ říká Beya vděčně. Úspěšně dokončila kurz šití a dnes šije košile, sukně i šaty. Navíc se naučila plést košíky. „Konečně můžu své děti dobře živit, poslat je do školy a kupovat jim oblečení,“ pochvaluje si mladá žena.

Darujte kurz šití

Farmařit změně klimatu navzdory

Změna klimatu přinesla do Zambie obrovské sucho. Tamní farmáři nejsou schopni měnícímu se podnebí odolávat, a tak přicházejí o jediný zdroj obživy. Stejně jako pan Nosiku. „O změně klimatu jsem neměl žádné znalosti, nevěděl jsem, jak a jaké plodiny pěstovat, když je sucho,“ říká tento vedoucí farmář.

Charita zajišťuje pěstitelům, jako je pan Nosiku, speciální školení, která jim pomáhají změně klimatu odolávat. Naučí se, jaké plodiny dokáží odolat suchu a lze je pěstovat i v měnícím se klimatu či jak efektivně hospodařit s vodou. Charita také poskytuje farmářům suchu odolné osivo, aby se dokázali i nadále uživit.

Darujte semena odolná vůči suchu

Samoživitelka hrdou majitelkou restaurace

Být samoživitelkou není snadné, tím spíše v zemi, jako je Irák. Maysun je ale bojovnice. Než ji ISIS vyhnal z rodného města, pekla doma a prodávala tradiční irácké zákusky. I tak příjem na uživení rodiny nestačil. Díky naší pomoci je dnes hrdou majitelkou prosperující restaurace a zaměstnává dva lidi.

Maysun od nás získala kurz podnikatelských dovedností a drobný grant. „Mohla jsem tak nakoupit potřebné vybavení a otevřít si malou restauraci,“ pochvaluje si Maysun. Restaurace dnes živí nejen její rodinu, ale také rodinu jejího syna, který v bistru také pracuje. „Dokonce jsme mohli najmout dalšího kuchaře a prodloužit otevírací dobu,“ těší se z toho, jak její byznys prosperuje.

Darujte soběstačnost ženám