Dárky udělaly opět velkou radost
14. února 2012 Aktuality

Dárky udělaly opět velkou radost

Arcidiecézní charita Olomouc, Ukrajina. Přes složitou celní proceduru, která trvala skoro dva měsíce, nakonec více než 255 dárků dorazilo na místo určení – do rukou dětí v dětských domovech nebo dětí z chudých rodin. Děkujeme všem jednotlivcům, ale i rodinám a společnostem, kteří podpořili projekt přípravy vánočních dárků pro ukrajinské děti.

Všechny děti měly velkou a skutečně upřímnou radost z každé drobnosti, kterou v balících našly. Dárky obsahují jen drobnosti i velmi kvalitní oblečení a další věci, které dětem opravdu pomohou.

I přes pozdější termín předání dárků, velmi mrazivé počasí a další okolnosti věrně připomínaly vánoční atmosféru. Mezi obdarovanými dětmi i tentokrát byly takové, které dostaly vůbec první dárek ve svém životě. Kromě dárků pro konkrétní dítě Arcidiecézní charita Olomouc předala i mnoho neadresných darů pro společné využití dětí, jako hry a hudební nástroje. Celou akci tedy lze považovat za zdařilou a úspěšnou.

Předávání dárkůV předem připravené databázi vybraných dětí nezbylo ani jediné, o které by neprojevil zájem konkrétní dárce - jednotlivec, rodina, či organizace. V letošním roce, stejně jako v minulých letech, zájem dárců převyšoval počet vybraných dětí. Všem dárcům patří naše upřímné poděkování.

Abychom Vám mohli alespoň částečně přiblížit atmosféru z letošního předávání dárků, připravili jsme pro Vás několik fotografií, které najdete ve fotogalerii.

Více informací P. Rostislav Strojvus, odd. humanitární a rozvojové pomoci ACHO, mobil 731 621 261.