Jeden den na misi Charity: Podívejte se s námi do Mongolska
22. listopadu 2021 Aktuality

Jeden den na misi Charity: Podívejte se s námi do Mongolska

Zajímá vás, jak se pracuje na našich misích v zahraničí? Připravili jsme pro vás sérii krátkých videí, prostřednictvím kterých vás naši kolegové ze světa provedou svým pracovním dnem. Pokračujeme druhým videem z Mongolska, na cestu nás vezme Bayanjargal Batbayar z místního týmu.

Ochrana unikátní mongolské přírody

Bayanjargal pracuje v komunikačním týmu Charity v Mongolsku. Ačkoli kanceláře máme v hlavním městě Ulánbátaru, na našich projektech pracujeme po celé zemi, Bayanjargal proto často vyjíždí i na pracovní cesty do různých mongolských regionů. Tentokrát nás vezme na venkov do provincie Bulgan.

V Mongolsku podporujeme místní, aby si dokázali poradit s nadměrným plastovým odpadem, který zemi doslova zaplavil. Prostřednictvím lokálních organizací propagujeme recyklaci odpadu a předáváme zkušenosti z České republiky. Na videu níže se můžete podívat na záběry krásné mongolské přírody, ale i nekontrolovaných skládek, kterými se prodírají zvířata.

V Mongolsku navíc pracujeme i s mládeží a motivujeme mladé Mongoly, aby se aktivně zapojili do společnosti.

Více se dozvíte na videu, které z místa pořídila Bayanjargal.