Spolupráce samospráv v regionu Šumadija snižuje dopady domácího násilí
7. prosince 2016 Aktuality

Spolupráce samospráv v regionu Šumadija snižuje dopady domácího násilí

Představitelé tří obcí srbského regionu Šumadija (Batočina, Lapovo a Rača) podepsali 10. listopadu 2016 Protokol o vícesektorové spolupráci v prevenci a boji proti domácímu násilí. Přijetí a jeho zavedení do praxe napomůže předcházení domácího násilí a zvýší kvalitu služeb pro jeho oběti.

Signatáři protokolu a zástupci partnerské organizace Oaza Sigurnosti.Svým podpisem se k budoucí spolupráci zavázalo hned několik orgánů místních samospráv, například zdravotnická zařízení, školy či Centrum sociální práce regionu Šumadija. To se zároveň stane i hlavním koordinátorem vzájemné spolupráce a hodnotitelem úspěšnosti zavedení protokolu do praxe.

Slavnostního podpisu v obci Batočina se zúčastnil mimo jiné Pavel Kobližka, zástupce velvyslankyně České republiky v Srbsku.

Podporu místních samospráv v boji proti domácímu násilí financuje Ministerstvo zahraničních věcí ČR v rámci programu transformační spolupráce.