Charita Česká republika

Výkonný asistent / výkonná asistentka

Praha Plný úvazek ihned výběrové řízení

Výkonný asistent/ výkonná asistentka

Ahoj,

hledáme šikovného kolegu nebo kolegyni, který by se stal pravou rukou mojí a našeho oddělení rozvojové spolupráce a humanitární pomoci. Pokud jsi praktik, kterého baví zajišťovat kolegům široké spektrum organizační a administrativní agendy, jsi člověk pro nás!

Naše zahraniční angažmá se teď odehrává v 5 zemích, jako jsou například Zambie, Irák nebo Gruzie. Máme v současné době ve světě více než 250 zaměstnanců a v Praze je nás v oddělení 30. Přispíváme k tomu, aby lidé v různých částech světa měli podmínky k tomu, aby si v mnohém dokázali pomoct sami. Aby se jejich životy mohly proměňovat k lepšímu. Víme tedy, pro koho svou práci děláme, a že to co děláme, má reálný dopad a přesah.

Co bude Tvou rolí?

Charita ČR má teď ohromně našlápnuto. Máme tým velmi schopných lidí, pod jejichž rukama se věci daří, navíc umíme mezi sebou dobře spolupracovat a společně nás to baví.

Výkonný asistent/ výkonná asistentka je mimořádně důležitou složkou celého týmu a můj nejbližší spolupracovník. Jeho úlohou je zajištění organizačního a administrativního zázemí. Pomáhá hledat operativní a funkční řešení a zorganizovat vše tak, abych já a všichni členové týmu měli podporu, kterou ke své práci potřebují. Mezi klíčové úkoly patří řešení záležitostí s dalšími odděleními v rámci organizace, komunikace s externími subjekty, organizacemi a spolupracovníky (právní kanceláře, velvyslanectví, projektoví partneři, překladatelé), komunikace s týmy na zahraničích misích, administrativní podpora vedoucích misí ve vybraných záležitostech, podíl na finalizaci formálních stránek grantových žádostí, správa databáze dobrovolníků a stážistů a koordinace jejich činnosti (zadávání překladů, atd.).

Co od Tebe potřebujeme?

Podstatou je zajistit, aby se podařilo všechny potřebné věci dotáhnout včas a v potřebné kvalitě. Akcent v této roli je na velkou samostatnost, proaktivitu, flexibilitu, schopnost posunovat věci k cíli, nikoli jen naplňování jednotlivých kroků na základě zadání.

Považuji za důležité, aby pozici zastával někdo, kdo přesně tuto pozice chce dělat a naplňuje ho, a není to pro něj a priori jen start pro posun na pozici jinou, třeba zahraniční. Pro mě samotného je schopný člověk v takové pozici partnerem, jehož perspektiva má vždy svoji váhu.

Absolutní podmínkou je perfektní mluvená i psaná angličtina.

Co Ti můžeme nabídnout?

Především respekt ke Tvé práci, velmi otevřený a férový přístup, důvěru a radost z toho, že se věci daří posouvat kupředu. Finanční odměna sice nebude taková jako v třeba v korporátním prostředí, ale snad to pro Tebe bude ok.

Tak co, jdeš do toho? Pošli nám prosím svůj životopis (max. 3 strany A4) a motivační dopis (max. 1 strana A4). Kdykoli se doptej na věci, které Tě zajímají a které se do tohoto dopisu nevešly. Všechny dopisy si osobně přečtu. Kandidáti budou vybíráni průběžně.

Jirka Škvor

vedoucí oddělení rozvojové spolupráce a humanitární pomoci